Elena Udrea critica dezvoltarea ‘haotica’ a statiunii Bran-Moeciu

Elena Udrea critica dezvoltarea ‘haotica’ a statiunii Bran-Moeciu

Ministrul Turismului, Elena Udrea a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca nu este de acord cu ''dezvoltarea haotica a statiunii Bran-Moeciu'', apreciind ca autoritatile locale dau dovada de lipsa de viziune si strategie.Ministrul Turismului sustine ca isi doreste o ordonare a turismului din punct de vedere al legislatiei si a calitatii serviciilor oferite, printr-o colaborare cu autoritatile locale.
''Nu a existat un plan urbanistic care sa corespunda dezvoltarii turistice a zonei Bran. S-a investit foarte mult fara sa se tina cont de anumite reguli de urbanism specifice unei statiuni montane cu destinatia de eco-turism ceea ce a facut ca astazi Bran-Moeciu sa arate haotic'', a declarat Elena Udrea.

Fondurile alocate medicamentelor gratuite si compensate, cu 5,43% mai mari fata de 2008
Boc: Pana la sfarsitul lui mai, Romania va atinge cel mai mare numar de contracte de munca dupa 1989

Ministrul sustine ca, in calitatea de turist, nu agreeaza ”termopanele si aluminiul in zona montana, in culori care nu au legatura cu mediul si nu se integreaza in ambient”. ”Un alt exemplu similar pentru dezvoltarea turistica haotica, fara un plan urbanistic este cel al statiunii Vama Veche”, a mai precizat ministrul Udrea.
”Va trebui sa facem o vizita la Bran, sa verificam si avizarea structurilor de primire cazare pentru ca multe nu sunt clasificate si avizate de minister, functionand la negru. Exista multe sesizari depuse la minister in ceea ce priveste calitatea serviciilor din aceasta zona”, a aratat Elena Udrea.