Dosarul Matusa Tamara se intoarce la ICCJ. CCR a respins exceptiile de neconstitutionalitate

Judecatorii Curtii Constitutionale au respins, marti, exceptiile de neconstitutionalitate invocate in Dosarul Matusa Tamara, in care a fost trimis in judecata fostul premier Adrian Nastase, astfel ca dezbaterile in dosar vor fi reluate de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cum il cearta Ponta pe Frunzaverde pentru banii de salarii si pensii
REZULTATE RECENSAMANT: Am mai ramas 19 milioane locuitori in Romania

Curtea Constitutionala a dezbatut, marti, exceptiile de neconstitutionalitate ridicate in Dosarul Matusa Tamara. Astfel, potrivit listei de sedinta, CCR a dezbatut „exceptia de neconst.a disp. Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 134/2005 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 43/2002 privind Directia Nationala Anticoruptie, ale art. 1 alin.(1) si (31) si art. 4 alin.(1) din aceeasi ordonanta, precum si ale art. 87 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara”.

Exceptia a fost ridicata in proces de avocatul lui Ristea Priboi, iar ICCJ a decis in martie admiterea cererii de suspendare a dosarului si de trimitere a cauzei la Curtea Constitutionala, pentru solutionarea exceptiei.

Adrian Nastase a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, in octombrie 2009, pentru dare de mita in Dosarul Matusa Tamara, in acelasi dosar fiind judecat Ioan Melinescu, fostul sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, si Ristea Priboi.

Potrivit DNA, Ioan Melinescu, presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB), intre anii 2001-2004, este acuzat de sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii. Ristea Priboi, consilier al fostului prim-ministru Nastase Adrian, fost deputat in perioada 2000-2004, a fost trimis in judecata pentru infractiunile de complicitate la luare de mita si complicitate la dare de mita.