Dosarul ICA, aproape de final: Instanta a ramas in pronuntare. Avocatii trebuie sa prezinte pana joi concluziile scrise

Dosarul ICA, aproape de final: Instanta a ramas in pronuntare. Avocatii trebuie sa prezinte pana joi concluziile scrise

Instanta a ramas in pronuntare. Pana joi avocatii vor trebui sa prezinte concluzii scrise magistratilor.

TRAGEDIE la Cluj: Sase victime, in urma unui accident provocat de o soferita bauta
Geoana ar putea fi exclus din PSD, dupa ce ar fi incercat sa puna bazele unui pol social-democrat

„Ma bucur ca s-a terminat procesul. Eu m-am concentrat pe ultimul cuvant asupra rechizitoriului, pe care l-as considera un fel de crima, ca a mancat ani din viata acestor oameni, stres enorm, probabil cei care au facut lucrurile astea vor trebui sa dea socoteala. Procurorul a mintit cu nerusinare”, a declarat Dan Voiculescu la iesirea de la Curtea de Apel Bucuresti.

UPDATE 21:00 Dan Voiculescu a sustinut, marti, in ultimul cuvant, ca rechizitoriul dosarului ICA este "incorect" si "bazat pe falsuri, nu pe probe", si ca intreaga urmarire penala s-a facut in lipsa sa pentru ca timp de un an si trei luni a fost "vanat" de procurori, fara a fi chemat la DNA. Voiculescu a spus, in deschiderea ultimului cuvant, ca va incerca sa fie cat se poate de scurt, avand in vedere ca aparatorii sai au vorbit foarte mult, si ca si-a structurat discursul pe patru teme.

El a spus ca rechizitoriul este, dupa parerea sa, "incorect" si "nu se bazeaza pe nicio proba materiala".

UPDATE 20:15 Sedinta a fost suspendata din nou pentru cateva minute, urmand ca inculpatii sa isi sustina ultimele pledoarii.

UPDATE 19:30 Dan Voiculescu s-a intors in urma cu scurt timp in sala de judecata.

UPDATE 15:41 Dan Voiculescu a parasit sala de judecata, a anuntat ca se retrage acasa pentru a se odihni putin, urmand sa se intoarca la Curtea de Apel.

UPDATE 14:40 Sedinta s-a reluat, iar Mateut a preluat iar cuvantul, dupa ce inainte de pauza a vorbit timp de doua ore.

UPDATE 14:10 S-a acordat o pauza de 15 minute, dupa ce avocatul lui Vlad Savulescu si-a incheiat pledoaria finala.

UPDATE 12:42 Jurnalistul Mihai Gadea i s-a alaturat colegului Mircea Badea la Curtea de Apel Bucuresti, acolo unde este judecat patronul lor Dan Voiculescu.

UPDATE 12:29 Mateut solicita eliminarea din dosar a unor probe despre care sustine ca au fost obtinute ilegal, incluzand inlaturarea din dosar a expertizei prin care a fost constat prejudiciul de 60 milioane euro.

UPDATE 11:36 Cererea de recuzare a judecatorilor, solicitata de avocatul Mateut, a fost respinsa, dupa o pauza de deliberare, de catre judecatori. Aceasta este cea de-a treia cerere de recuzare formulata in sedintele de luni si marti.

UPDATE 11:04 Avocatul lui Dan Voiculescu a cerut amanarea procesului, insa aceasta cerere a fost respinsa de presedinta completului de judecata.

UPDATE 10:55 Avocatul Gheorghita Mateut si-a inceput pledoaria si a cerut schimbarea incadrarii pentru Voiculescu de la spalare de bani la tainuire, insa procurorul DNA a cerut imediat respingerea acestei cereri.

UPDATE 10:15 Jurnalistul Mircea Badea a venit si el la sediul Curtii de Apel, pentru a isi sustine patronul.

UPDATE 10:00 Dan Voiculescu a ajuns si el la sediul instantei, sedinta urmand sa fie reluata la ora 10:00.

”Le voi spune judecatorilor ca nu am niciun amestec cu spalarea de bani. I-am spus si doamnei judecator. Eu am facut o donatie. Privatizarea a fost legala. Lucrurile sunt foarte simple, numai ca eu sper sa fie completul de judecata de buna credinta. Daca nu judeca corect, eu sunt pregatit pentru orice”, a declarat fondatorul PC la sosirea sa la Curtea de Apel.

Vorbind despre completul de judecata, acesta a declarat: ”Mi s-a parut o graba careia nu ii vad rostul, dar repet, fiecare presedinte de complet de judecata isi conduce completul de judecata cum considera necesar”.

UPDATE 09:50 Fostul ministru al Comuncatiilor, Sorin Pantis, a ajuns la Curtea de Apel. Mai devreme a ajuns si doctorul Gheorghe Mencinicopschi, acuzat si el in dosarul privatizarii ICA.

”Dumneavoastra ati interpretat gresit ceea ce am spus eu. Si imi pare rau ca ati si titrat cu rea credinta. Am fost intrebat de judecatoare, urmare sechestrului, despre creditul pe care l-a angajat grupul Grivco cu Raiffeisen. Si am aratat ca este o linie de credit si ca banca in mod normal a cerut si garantii imobiliare si ca printre acestea se afla si terenul ICA. Atat. Asta am spus. Nu au fost achitate acele linii de credit din chiria de la Rontelecom. Romtelecom a avut un contract de inchiriere cu Grivco pentru cladirea aceea noua, de pe terenul ICA, in perioada 2003 toamna pana in 2007-2008, nu stiu exact. Am spus ca in momentul in care eu am fost angajat de catre grupul Grivco, mai 2003, negocierile erau incheiate. Nu are nicio legatura faptul ca Romtelecom a inchiriat acea cladire cu functia pe care am ocupat-o eu. Chiar daca ar fi avut, nu avea nicio importanta, dar nu are”, a explicat Pantis.