Dosarul Elodia: Cioaca a fost achitat in dosarul de „furt intre soti”

Judecatoria Brasov l-a achitat, vineri, pe politistul Cristian Cioaca in dosarul de "furt intre soti" si a respins, totodata, despagubirile civile cerute de familia avocatei disparute Elodia Ghinescu, sentinta putand fi atacata cu recurs. Potrivit reprezentantului Judecatoriei Brasov judecatorul Gratiela Milu, instanta a pronuntat prima sentinta in acest dosar, hotarand achitarea politistului, , transmite corespondentul MEDIAFAX. De asemenea, judecatorii au respins despagubirile civile solicitate lui Cristian Cioaca.

Ungureanu: Pot schimba pe ORICINE, ministru, secretar de stat, indiferent pe cine doare asta
Isarescu: Romanii sunt cei care au indatorat Romania si nu bancile comerciale

Decizia instantei poate fi atacata cu recurs, care urmeaza sa se judece la Tribunalul Brasov. Avocata familiei Ghinescu, Crina Marilena Radu, a declarat ca a formulat deja recurs fata de decizia Judecatoriei Brasov. Urmariea penala impotriva lui Cristian Cioaca in acest dosar a inceput in septembrie 2009. Atunci fostii sai colegi de la Sectia 3 de Politie Brasov, i-au adus la cunostinta lui Cioaca, potrivit procedurii, ca a fost inceputa urmarirea penala pe numele lui pentru acuzatia de "furt intre soti". Dosarul a fost deschis ca urmare a unei plangeri formulate pe 18 septembrie 2008 de catre parintii Elodiei Ghinescu, care au solicitat atunci punerea sub sechestru asiguratoriu a apartamentului din Brasov a cuplului, pentru ca Cioaca sa  nu il poata vinde. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov au finalizat, in luna august 2010, rechizitoriul politistului Cristian Cioaca si au dispus trimiterea acestuia in judecata pentru "furt intre soti".

Potrivit rechizitoriului, s-a constatat ca politistul si-ar fi pagubit sotia de bunuri in valoare de 500.000 de lei si pe familia acesteia de bunuri in valoare de 200.000 de lei.

Printre lucrurile revendicate de familia Ghinescu se numara decoratii militare, fotografii vechi de familie, val de borangic, costume nationale, o haina de blana si doua rochii de mireasa ale Elodiei. De asemenea, din cabinetul de avocatura al Elodiei Ghinescu au disparut bunuri precum: carti de specialitate, diplome, mobilier si laptop.

Cristian Cioaca nu a oferit nicio informatie despre locurile unde s-ar putea afla bunurile. Mai mult, "pe parcursul urmaririi penale, el a refuzat sa colaboreze cu anchetatorii", se mentioneaza in rechizitoriu. Acesta este cel de-al patrulea dosar penal al lui Cioaca dupa cel in care este acuzat de omor a sotiei sale disparute de la domiciliu, cel pentru violarea corespondentei prin e-mail a acesteia si cel al carui obiect este anularea contractului de inchiriere a garsonierei din cartierul Tractorul din Brasov. Avocata Elodia Ghinescu a disparut de la domiciliu in noaptea de 29 spre 30 august 2007 si de atunci trupul ei nu a mai fost gasit, sotul acesteia, politistul Cristian Cioaca fiind principalul suspect in acest caz.