Deputatii si senatorii au respins toate cele 2.400 de amendamente din buget privind bisericile

Plenul Parlamentului a respins marti toate amendamentele formulate de deputati si senatori in cadrul bugetului SGG privind bisericile si locasurile de cult, in numar de 2.400.

Martor INCOMOD intr-un proces legal de mafia taietorilor de lemn, OMORAT cu toporul. Mainile si picioarele i-au fost retezate
C.O.P.A.C. atrage atentia asupra blocajului din farmacii la medicamentele de import

Parlamentarii nu au sustinut toate amendamentele formulate, incheiind capitolul bugetului SGG dupa aproximativ doua ore si jumatate, timp in care alesii au incercat sa-si convinga colegii de necesitatea construirii, repararii sau continuarii lucrarilor la locasurile de cult din colegiile lor. Dupa parcurgerea a aproximativ jumatate din amendamente, presedintele de sedinta, Teodor Melescanu, a solicitat un vot pe toate amendamentele respinse, pentru a scurta timpul de dezbatere, astfel incat toate cele 2.400 de amendamente au picat. Sumele solicitate pentru constructia de clopotnite, imprejmuirea cu garduri a unor cimitire, repararea acoperisurilor de biserici si constructia de sali de mese multifunctionale pentru lacasuri de cult depaseau doua milioane de euro. Patriarhul BOR, Daniel, ii cere sefei Camerei Deputatilor, printr-o scrisoare, sa sustina alocarea a 20 de milioane de leidin bugetul pe anul viitor pentru ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului. Proiectul a inghitit pana acum cel putin 45 de milioane de lei din bani publici. Patriarhul se plange ca a cerut aceeasi bani si in acest an, dar nu a primit niciun leu. In 2009 insa i-au fost dati 5 milioane de lei de la buget, iar 10 milioane au venit de la Primaria sectorului 2. Si episcopia romana a Spaniei si Portugaliei a adresat o scrisoare Comisiei de buget prin care ii roaga pe deputati sa aloce o suma de bani pentru ridicarea unei catedrale in Madrid. Intreg proiectul ar costa 6 milioane de euro.