Dan Diaconescu, trimis in judecata pentru santaj

Dan Diaconescu, trimis in judecata pentru santaj

 Dan Diaconescu a fost trimis in judecata pentru doua fapte de santaj. Este vorba  de una savarsita in 2005 cand a cerut 140.000 de euro si alta in 2009 cand a cerut 200.000 de euro. Alaturi de Diaconescu, au mai fost trimisi in judecata Doru Parv, realizator de emisiuni la OTV, si Mitrus Ghezea, fost realizator la OTV si director al publicatiei "Atac la persoana". Si cei doi sunt acuzati tot de santaj.

Becali: Imi anunt candidatura la presedintie in urmatoarele saptamani
Furnizarea caldurii, in pericol: PDL ii cere lui Oprescu un plan de reesalonare a datoriilor

In rechizitoru procurorii au retinut ca in perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu in calitate de asociat majoritar al SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la OTV l-a amenintat atat in mod direct cat si prin intermediul lui Doru Parv pe primarul unei comune din judetul Arad. Scopul lui Diaconescu era sa obtina de la acesta suma de 200.000 de euro. „Amenintarea a constat in dezvaluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului ca ar fi corupt, ca ar fi savarsit tranzactii ilicite cu terenuri agricole apartinand cetatenilor comunei, pagubindu-i pe acestia, ca are o avere importanta obtinuta ilicit si ca face trafic de influenta pe langa unii ministri”, se arata in comunicatul DNA. Sub presiunea amenintarilor, primarul i-a dat lui Diaconescu suma de 30.000 euro si 42.000 lei prin intermediul lui Doru Parv.

In rechizitoriu s-a retinut ca Diaconescu, in aceeasi calitate de om de televiziune si asociat al SC Ocram Televiziune SRL, a amenintat in mod direct in cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, dar si prin intermediul lui Mitrus Gheza un alt om de afaceri pentru a-i da suma de 100.000 de euro. A reusit sa obtina doar 4.500 de euro. „Amenintarea a constat in difuzarea, pe postul de televiziune „OTV”, a unor fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana santajata, cum ar fi date despre trecutul infractional al acesteia si afirmatii legate de fraudarea jocului televizat „Eurotombola”, organizat de societatea comerciala condusa de respectivul om de afaceri, joc difuzat de un post de televiziune concurent”, se arata in comunicatul DNA. In vederea recuperarii sumelor de 30.000 de euro si 24.000 de lei, a fost instituit sechestru asigurator pe un imobil din Arad, proprietate a lui Doru Parv. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti. Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati preventiv pentru 29 de zile pe 23 iunie. Cateva zile mai tarziu, instanta a inlocuit masura arestarii preventive cu interdictia de a parasi tara care a fost prelungita pana la data de 21 noiembrie.

 

Patriarhia il aduce cu picioarele pe pamant pe Dan Diaconescu

 

Dan Diaconescu, aspirant la fotoliul de la Cotroceni, anunta, oferind chiar si proba, o poza cu Patriarhul, ca se bucura de binecuvantarea Patriarhiei Romane in demersul sau de a candida da Presedintia Romaniei. Patronul OTV a fost insa adus cu picioarele pe pamant de Patriarhia Romana care anunta ca Diaconescu nu are binecuvantarea Patriarhiei Romane pentru a candida la Presedintia Romaniei. „Domnul Dan Diaconescu nu are binecuvantarea Patriarhiei Romane pentru a candida la Presedintia Romaniei”, se precizeaza intr-un comunicat remis de Patriarhia Romana. „Singura intrevedere a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel cu domnul Dan Diaconescu a avut loc in ziua de 27 mai 2010, cand Patriarhul Romaniei l-a primit in audienta pe directorul postului de televiziune OTV la solicitarea acestuia. Cu aceasta ocazie, domnul Dan Diaconescu a propus Patriarhiei Romane sprijin publicitar pentru proiectul Catedralei Mantuirii Neamului din partea postului de televiziune pe care il conduce. Intrucat Patriarhia Romana are propriul sau post de televiziune, TRINITAS TV, un astfel de sprijin nu este necesar. Mentionam ca in cadrul intrevederii nu a existat nicio discutie pe tema candidaturii domnului Dan Diaconescu la presedintia Romaniei deoarece, la data respectiva, Presedintele Romaniei fusese ales cu cateva luni inainte (6 decembrie 2009). Totodata, precizam ca Patriarhia Romana nici nu indemna si nici nu opreste mireni sa candideze la Presedintia Romaniei sau la alta demnitate publica, intrucat ea trebuie sa fie neutra din punct de vedere politic”, se mentioneaza in comunicatul Patriarhiei.