Cum ne protejam organismul in zilele geroase

Temperaturile foarte scazute din aceste zile pot pune in pericol sanatatea celor care nu se protejeaza corespunzator, insa frigul este si mai daunator persoanelor varstnice, copiilor, cardiacilor, celor cu probleme

Boc a asigurat delegatia FMI ca Romania „poate” iesi din recesiune
Traian Basescu a promulgat Codul Muncii

de circulatie sau cu boli respiratorii. Gerul afecteaza in mod deosebit copiii, persoanele varstnice, persoane care au probleme cu inima sau care au boli respiratorii. De asemenea, in aceasta perioada se resimt si cei cu probleme de circulatie, in special cei care sufera de diabet sau sunt fumatori. Pentru a preveni degerarea extremitatilor este recomandata imbracamintea care retine caldura. In afara de o imbracaminte adecvata, specialistii recomanda sa ne imunizam organismul pentru a face fata temperaturilor scazute. In aceasta perioada geroasa a anului, foarte importante sunt vitaminele A, C si E si mineralele, zincul si seleniu. Puteam sa beneficiem de vitamina C din citrice, iar vitamina E din germeni de grau. De asemenea, nu sunt de neglijat radacinoasele, care sunt depozite de vitamine si minerale. Bananele sunt si ele o sursa bogata de potasiu.

Fructele oleaginoase contin acizi grasi, Omega 3 si Omega 6, care protejeaza inima si vasele de sange. Cei doi acizi au caracter antiinfalamator si sunt foarte importanti in aceasta perioada, cand pot aparea probleme cu circulatia sangelui. Uleiul de catina si sucul de macese sunt, de asemenea, recomandat tuturor persoanelor. In plus, suplimentele alimentare naturale in aceasta perioada a anului nu sunt de neglijat in aceste zile foarte geroase.