C.O.P.A.C. atrage atentia asupra blocajului din farmacii la medicamentele de import

C.O.P.A.C. atrage atentia asupra blocajului din farmacii la medicamentele de import

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (C.O.P.A.C.) atrage atentia asupra blocajului existent in aprovizionarea farmaciilor cu medicamentele de import, bolnavii cronici din Romania fiind in prezent in imposibilitatea de a-si continua tratamentul. 'Bolnavii cronici din toata tara, cum ar fi cei cu HIV/SIDA, cancer, diabet, hemofilie, au fost nevoiti sa isi intrerupa schemele de tratament din cauza faptului ca nu mai au acces la medicamentele necesare. Lipsa tratamentului face ca situatia pacientilor cu boli cronice sa fie una foarte grea, perspectiva evolutiei accelerate a bolii si moartea fiind o realitate pentru acestia'. Coalitia semnaleaza celor direct responsabili

Vasile Blaga: PNL discuta luni lista candidatilor inscrisi in cursa interna pentru alegerile locale din 2016
Statul Roman, obligat sa plateasca daune de peste 800.000 de euro ranitilor, urmasilor si luptatorilor de la Asociatia „21 Decembrie 1989”
faptul ca noile preturi la medicamente vor veni prea tarziu pentru unii dintre membrii sai, care, din lipsa tratamentului, au pierdut lupta cu boala. Fiecare zi de intarziere in deblocarea situatiei face ca acest numar sa creasca exponential. Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania solicita Ministerului Sanatatii sa asigure prin orice mijloace accesul pacientilor la medicamente in acest moment, indiferent de procesul de reglementare al acestei situatii, de negocieri si cautari de solutii, care dureaza foarte mult din perspectiva pacientilor. Tergiversarea acestei situatii, termenele foarte lungi pe care le estimeaza pana la reglementarea ei vor conduce la economii la buget prin moartea pacientilor.
Sursa citata solicita de asemenea o intalnire de urgenta cu ministrul Sanatatii, Ion Bazac, pentru a cauta impreuna solutii la problemele cu care se confrunta pacientii cu afectiuni cronice din Romania in acest moment. Reprezentantii C.O.P.A.C. considera ca prin colaborarea si implicarea directa a reprezentantilor pacientilor in rezolvarea problemelor sistemului medical se poate ajunge la solutii viabile si de durata, cu rezultate directe in imbunatatirea asistentei medicale oferite pacientilor.
Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (C.O.P.A.C.) este cea mai mare organizatie din Romania care lupta pentru promovarea si apararea drepturilor pacientilor cu afectiuni cronice, reunind in randurile ei sase federatii nationale ale asociatiilor pacientilor cu afectiuni cronice cu peste 1,5 milioane de membri in randurile lor.