Comisiile de buget si munca au dat raport de adoptare OUG 90/2017, cu amendamente

Comisiile de munca si de buget ale Camerei Deputatilor au dat, marti, raport favorabil Ordonantei de urgenta 90/2017 privind unele masuri fiscal-buget

Firmele care angajeaza someri vor fi scutite de plata contributiilor sociale
Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie raman in arest

Comisiile de munca si de buget ale Camerei Deputatilor au dat, marti, raport favorabil Ordonantei de urgenta 90/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene, cu amendamente. Presedintele Comisiei de munca, Adrian Solomon, a declarat ca actul normativ impune anumite restrictii privind achizitiile de masini si angajarea personalului, dar Serviciul de Ambulanta poate sa faca achizitii si angajari in anul 2018.

„Serviciul de Ambulanta poate sa faca achizitii, poate sa angajeze. SMURD, pentru ca vorbeam despre proiecte europene, erau incluse in corpul ordonantei, deci era o dubla legiferare, nu e vorba ca suntem impotriva achizitiilor de la Ministerul de Interne pentru SMURD. Lucrurile sunt rezolvate prin OUG 90. RAPPS face achizitii si pentru Presedintie. Nu este o problema din punctul acesta de vedere, iar inchirierile de automobile pentru vizite oficiale, cred ca anul acesta nu sunt necesare, atat timp cat SPP are in dotare destule masini ca sa faca fata unor astfel de situatii. RAPPS va putea sa faca achizitii pentru toate cladirile in care functioneaza institutiile publice care au cladiri de la RAPPS”, a precizat Solomon la finalul sedintei celor doua comisii, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, au fost facute corectii salariale pentru managerii din centrele de transfuzii care sunt asimilati unitatilor sanitare cu paturi, in sensul ca nu poate un manager sa aiba salariul mai mic decat un medic care de la 1 martie ar fi avut salariul de baza de 16.000 de lei.

Solomon a mai precizat ca pentru anul 2018 in sistemul de invatamant, in cel al penitenciarelor si la Ambulanta se pot face angajari atunci cand e nevoie de personal, in limita bugetului aprobat.

Presedintele Comisiei de munca a aratat ca in aceasta ordonanta exista un amendament care ii priveste pe angajatii care lucreaza sub acoperire.

„Conform ordonantei cu privire la acordarea voucherelor de vacanta, ele trebuie sa se acorde in acest an. Problema celor din anumite sectoare de activitate – de ordine, securitate si aparare – e ca sunt si oameni sub acoperire in aceste servicii si nu pot sa apara intr-un nomenclator in care se devoaleaza, prin voucherele de vacanta, cine este James Bond, de exemplu”, a mentionat el.