Cioaca a picat testul Poligraf. A mintit la intrebarea „Tu ai omorat-o pe Elodia?”

La trei ani dupa disparitia Elodiei Ghinescu, in presa apar noi amanunte cu privire la presupusa crima. La 20 septembrie 2007, Cristian Cioaca, sotul Elodiei, a fost supus testului poligraf, in cauza "Disparitia cu suspiciune de omor, din data de 30.08.2007, a numitei Ghinescu Elodia Marilena", instrumentata de procurorul Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala din Parchetul General.

Monitorul Oficial. Cum isi pot recupera banii cei care au avut carnete CEC pentru Dacia
Antonie Solomon, numit presedinte interimar al UNPR Dolj

Potrivit lumeajustitiei.ro, pe baza diagramelor poligraf, specialistul criminalist Marius Florin Mihaila, din cadrul Institutului de Criminalistica din IGPR, a retinut ca la intrebarile 4,7 si 9, relevante cauzei, „s-au produs note specifice comportamentului simulat in traseele fiziologice (inervare neuromusculara la nivel toracic si abdominal, bioelectric GSR, tensiune arteriala), dupa cum urmeaza: modificari ale nivelulului de baza, cresteri in amplitudine si durata a curbei bioelectrice, modificarea tensiunii arteriale”. Acesta ar fi motivul, se pare, pentru care procurorul de caz Marius Iacob nu abandoneaza pista Cioaca, in dosarul disparitiei avocatei Elodia Ghinescu.

In declaratia de consimtamant la examinarea poligraf semnata, politistul Cristian Cioaca, nascut in 1976 la Pitesti, absolvent al Academiei de Politie, s-a declarat de acord cu modul de examinare si aparatura prezentata, precum si cu faptul ca asupra sa „nu s-au efectuat constrangeri fizice sau psihice din partea examinatorului” legate de aceasta testare. „Sunt de acord sa fiu testat cu aparatura poligraf prezentat”, se mai arata in declaratie.

Potrivit lumeajustitiei.ro, cele 10 intrebari la care Cristian Cioaca a fost supus in scopul de a se stabili daca prezinta reactii specifice unui comportament simulat, precum si raspunsurile date de acesta au fost urmatoarele:

1. Te numesti Cristi? – DA

2. Ai de gand sa minti la acest test referitor la acest caz? – NU

3. Te-ai gandit vreodata sa omori pe cineva? – NU

4. Miercuri, 29.08.2007, tu ai omorat-o pe Ghinescu Elodia Marilena? – NU

5. Locuiesti in Arad? – NU

6. Inainte de 2004, ai ranit vreodata grav pe cineva in mod intentionat? – NU

7. In noaptea de 29/30.08.2007, vie sau moarta, tu ai transportat-o undeva pe Ghinescu Elodia Marilena? – NU

8. Ai fost vreodata atat de nervos incat sa vrei sa omori pe cineva? – NU

9. Vie sau moarta, stii unde este acum Ghinescu Elodia Marilena? – NU

10. Ai implinit 40 de ani? – NU

In baza celor constatate, concluzia Raportului de constatare tehnico-stiintifica nr. 67042, din 21.09.2007, a fost urmatoarea: „Pentru raspunsurile numitului Cioaca Constantin Cristian la intrebarile relevante ale cauzei au fost evidentiate reactii specifice comportamentului simulat”. Cu alte cuvinte, subiectul testului poligraf a mintit, potrivit sursei citate. Impedimentul major din cazul Elodiei Ghinescu, insa, necesar anchetatorilor pentru pentru concentrarea unei anchete pe un anumit suspect, este dat de lipsa cadavrului. Pana ce cadavrul nu va fi descoperit, nu se va putea formula o acuzatie concreta de omor la adresa cuiva, pentru ca va exista dubiul ca disparuta Elodia Ghinescu nu ar fi moarta.