Cine va castiga ceva bani la salariu si cine va pierde in 2011

Cine va castiga ceva bani la salariu si cine va pierde in 2011

Cu bune si cu rele, asa vine 2011 pentru romani. In timp ce unii vor mai castiga ceva bani la leafa, altii vor ramane si cu mai putini bani in buzunare. 2011 va fi un an greu pentru pensionari. Veniturile acestora vor fi inghetate, iar cei care primesc peste 740 de lei vor fi obligati sa achite contributiile la sanatate in valoare de 5,5%.

Emil Boc, invitat miercuri la Parlament la sedinta Birourilor Permanente reunite
Romanii nu se inghesuie sa-si asigure locuintele – Doar 40 la suta din locuintele din Romania sunt asigurate

Tot in 2011, viitoarele mamici vor trebui sa aleaga tipul de indemnizatie pentru cresterea copilului: 2 ani cu o indemnizatie maxima de 1.200 de lei sau un an cu o indemnizatie de cel mult 3.400 de lei si cu un bonus la salariu daca se intorc mai devreme la serviciu. Noul cod fiscal aduce in 2011 si scumpiri: cresterea accizelor majoreaza cu 3% pretul benzinei fara plumb si a motorinei de la 1 ianuarie. Din iulie 2011 si tigarile se vor scumpi cu pana la 60 de bani pachetul. Bugetarii se pot bucura ca de la 1 ianuarie vor primi cu 15% mai mult la leafa. Vestea proasta tot pentru angajatii de la stat este ca se vor face in continuare disponibilizari. La Finante vor fi concediati 2.000 de bugetari si acelasi lucru ii asteapta si pe cei de la Interne.

Tot de anul viitor, microintreprinderile vor putea opta pentru plata unui impozit de 3% pe venit in locul impozitului pe profit de 16%. In plus, salariul minim va urca la 670 de lei, iar de la jumatatea anului viitor, contributiile sociale ar putea fi reduse cu cel putin doua puncte procentuale.