Ceausescu are inca titlul de Doctor Honoris Causa decernat de universitatea din Nisa

Situatia a devenit jenanta pentru universitate. Desi in 1990 au cautat o modalitate de a-i lua distinctia dictatorului roman, nu au avut nicio baza legala, nicaieri nu era stipulata modalitatea prin care se poare revoca

Palatul Victoria a ramas fara electricitate
Basescu: Pensiile scad cu 15%, salariile bugetarilor cu 25% de la 1 iunie

un titlu acordat deja. Viciu de procedura – au spus reprezentantii uniersitatii din Nisa, cand li s-a cerut sa retaraga titlul de Doctor Honoris Causa lui Nicolae Ceausescu. Desi in 1975 Ceuasescu nu si-a ridicat diploma, ea continua totusi sa-l onoreze post-mortem. L’Express scrie ca in momentul acordarii titlului, decizia parea oarecum fireasca. Ceausescu avea imaginea unui conducator care se opune puternic Rusiei comuniste, era „rebelul Europei de Est”.

Situatia a devenit jenanta pentru universitate. Desi in 1990 au cautat o modalitate de a-i lua distinctia dictatorului roman, nu au avut nicio baza legala, nicaieri nu era stipulata modalitatea prin care se poare revoca un titlu acordat deja. Deputatul francez Lionnel Luca a refuzat chiar sa participe la o ceremonie de decernare a titlului oferit de Universitate, pentru ca, in conditiile date, ar fi fost lipsit de semnificatie. Publicatia franceza scrie si ca deputatul partidului de dreapta UMP, „nascut dintr-un tata roman care a fugit de nazisti si apoi de comunisti este nemultumit de tacerea care este asternuta in jurul acestei afaceri”. Intre timp, Ceausescu ramane in galeria celor distinsi de universitate, alaturi de personalitati precum fostul secretar General al ONU Butros Butros-Gali sau economistul Oliver Williamson.