Cazul criminalului sinucigas de pe DN1. Nu aveau nicio sansa. Specialisti: Viteza cumulata a fost devastatoare

Cazul criminalului sinucigas de pe DN1. Nu aveau nicio sansa. Specialisti: Viteza cumulata a fost devastatoare

In urma accidentului de pe DN1 in care un sofer sinucigas a intrat in plin intr-o masina in care se aflau cinci persoane, oamenii din Campina, localitatea de provenienta a celor cinci pasageri ce au murit pe loc, au organizat un miting in care sustin ca tragedia ar fi putut fi evitata daca pe drum ar fi fost instalare separatoare de benzi.

Romania ar trebui sa isi poata asuma pana la 6.000 de decese cauzate de noua gripa
Zgonea, deplasare cu un elicopter SRI la … Zilele Dorohoiului

Cei implicati in accident nu au avut nicio sansa, spun specialistii, cele doua autoturisme au fost avariate total. Specialistii spun ca in cazul unui impact, conteaza marca si modelul masinii, insa nicio masina nu ar fi putut sa reziste la viteza uluitoare cu care circulau. La o viteza cumulata de aproximativ 200 de kilometri pe ora, sansele de supravietuire sunt nule, iar cele doua masini au aveau mult mai mult, acul de la masina in care se afla tanarul oprindu-se la 185 km/h.

"'Exista masini cu rigiditate mai mare, cu rigidate mai mica, dar in momentul in care am depasit 200 km/h viteza reciproca de impact, nu prea mai, decat daca e vorba de un vehicul blindat. Sistemele de siguranta au si ele limitele lor si deci ele, de regula, asigura o protectie eficienta pe trepte", a explicat Virgil Lauric, expert in accidente rutiere, pentru stirileprotv.ro.

Testele de impact la care sunt supuse masinile sunt realizate la viteze de pana la 80 de kilometri pe ora, cu impact frontal intr-un zid, iar dincolo de acesti parametri, mai sunt multi factori care pot influenta sansele de supravietuire ale celor din masina.

Tanarul sinucigas conducea un autoturism marca Proton (Skoda) model 420, a intrat pe contrasens si a lovit frontal un automobil BMW X3.

Sambata, pe Drumul National 1, in zona localitatii prahovene Floresti sase persoane au murit, dupa ce o masina condusa de un tanar de 28 de ani a intrat cu viteza pe contrasens si a izbit in plin un autoturism in care se aflau cinci oameni. Toti cei sase oameni au murit in urma impactului.

George Dumitru, barbatul care a provocat accidentul, avea 28 de ani, era din Bucuresti si lucrase in ultimii ani pe vase de croaziera si vazuse aproape intreaga lume, spun membrii familiei si apropiati ai acestuia. Motivul gestului sau ar fi fost recenta despartire de iubita sa.

„Durere, durere, imensa durere pentru ca nu am putut sa fac mai mult sa ajut un om care m-a iubit enorm… pana la moarte. Ma rog la Dumnezeu sa il ierte si sa aiba grija de sufletul lui… iar eu raman cu o durere vesnica in inima ca 6 suflete nevinovate au murit din vina mea”, a scris pe Facebook fosta iubita a tanarului.

In cealalta masina se aflau un barbat de 44 de ani din Campina, aflat la volan, un alt barbat, tot din Campina, un copil de 12 ani, o tanara si o fetita.