Calendar ortodox 2018: 16 octombrie, zi de sarbatoare

Pe data de 16 octombrie, este praznuit Sfantul Mucenic Sutasul. Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 16 octombrie 2018. Sfantul Mucenic Longhin Sut

Guvernul: Noul sef al ANAF are acelasi target: 1,5% din PIB in doua luni
BATALIA PENTRU SEFIA PSD SE INCINGE. Robert Negoita si-a anuntat candidatura. VEZI cine mai intra in cursa

Pe data de 16 octombrie, este praznuit Sfantul Mucenic Sutasul.

Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 16 octombrie 2018. Sfantul Mucenic Longhin Sutasul a facut parte din armata condusa de Pontiu Pilat. El a fost cel care a pazit Crucea la Rastignirea Domnului si Sfantul Mormant. Datorita minunilor petrecute la moartea Domnului, acesta a marturisit: „Cu adevarat Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu” (Matei 27: 54).

Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 16 octombrie 2018. Cand iudeii au mers sa-i mituiasca pe soldati, ca acestia sa spuna ca trupul Domnului a fost furat de ucenicii Sai, Longhin a aruncat centura militara si s-a botezat. A mers in Capadocia si a convertit pe multi pagani la crestinism.

Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 16 octombrie 2018. Pilat a trimis soldatii sa-l prinda si sa-l ucida. I-a intampinat si i-a cazat fara sa ca acestia sa stie cine este. Dupa ce au aflat, au vrut sa nu-l omoare, dar Sfantul le-a cerut sa implineasca porunca. Acestia l-au decapitat, iar capul sau a fost adus la Ierusalim ca dovada pentru Pilat, scrie crestinortodox.ro.