Calendar ortodox 2018: 16 octombrie, zi de sarbatoare

Pe data de 16 octombrie, este praznuit Sfantul Mucenic Sutasul. Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 16 octombrie 2018. Sfantul Mucenic Longhin Sut

Pe cine va RECUPERA Basescu din Guvernul Boc
Guvernul da o LOVITURA grea romanilor care au credite

Pe data de 16 octombrie, este praznuit Sfantul Mucenic Sutasul.

Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 16 octombrie 2018. Sfantul Mucenic Longhin Sutasul a facut parte din armata condusa de Pontiu Pilat. El a fost cel care a pazit Crucea la Rastignirea Domnului si Sfantul Mormant. Datorita minunilor petrecute la moartea Domnului, acesta a marturisit: „Cu adevarat Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu” (Matei 27: 54).

Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 16 octombrie 2018. Cand iudeii au mers sa-i mituiasca pe soldati, ca acestia sa spuna ca trupul Domnului a fost furat de ucenicii Sai, Longhin a aruncat centura militara si s-a botezat. A mers in Capadocia si a convertit pe multi pagani la crestinism.

Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 16 octombrie 2018. Pilat a trimis soldatii sa-l prinda si sa-l ucida. I-a intampinat si i-a cazat fara sa ca acestia sa stie cine este. Dupa ce au aflat, au vrut sa nu-l omoare, dar Sfantul le-a cerut sa implineasca porunca. Acestia l-au decapitat, iar capul sau a fost adus la Ierusalim ca dovada pentru Pilat, scrie crestinortodox.ro.