Basescu: Cu Vaclav Havel s-a stins o mare constiinta a timpului nostru

Basescu: Cu Vaclav Havel s-a stins o mare constiinta a timpului nostru

 

Seful statului, Traian Basescu, a transmis, duminica, un mesaj de condoleante fata de moartea fostului lider ceh, Vaclav Havel. "Odata cu Vaclav Havel s-a stins o mare constiinta a timpului nostru", se arata in mesajul prezidential. 

GAZELE DE SIST Ungureanu: Perimetrul Barlad a fost concesionat de Guvernul Nastase, in 2004
Surse: FMI, ingrijorat de gaura la buget produsa de reducerea CAS. Boardul cere surse concrete de acoperire a minusului de la buget

"Atat in confruntarea cu totalitarismul, cat si in perioada construirii democratiei, vocea sa a fost intotdeauna vocea libertatii, o consecventa pledoarie in favoarea unicitatii persoanei umane si a vocatiei sale morale. Václav Havel a fost privit cu admiratie si speranta de toti cei care, in Europa Centrala si de Est, isi doreau caderea regimului comunist. Capacitatea sa politica de a exprima caracterul inalienabil al drepturilor omului si aspiratia cetatenilor spre o societate democratica, realizand o tranzitie fara violenta, l-a facut sa devina un simbol al ratiunii care poate infrange teroarea si al curajului care stie sa depaseasca teama", precizeaza Traian Basescu. In cadrul aceluiasi mesaj, Basescu a amintit de vizita pe care fostul lider ceh a facut-o in Romania. "Prezenta presedintelui Havel in Romania a fost un semn de pretuire, de sustinere si incredere in potentialul romanilor de a construi impreuna o societate libera, solidara si democratica. Opera sa de scriitor si reflectia sa de om de stat raman pentru noi si generatiile viitoare o intrupare fara egal a spiritului civic european", se mai arata in mesaj. Primul presedinte al Cehiei post-comuniste, Václav Havel, a murit duminica dimineata, la Praga, la varsta de 75 de ani.