Bomba din Guvern! Minciuna populista despre salariile medicilor! Ce le-a ascuns Guvernul romanilor

Deja ne-am obisnuit ca pe hartie cresc toate pensiile si salariile din Romania, atat de mult incat pana si nemtii au inceput sa ne invidieze. Economia

Basescu: Voi castiga al doilea mandat, regret ca am neglijat Bucurestiul
Pavel Abraham, avocatul lui Gheorghe Stefan in dosarul Microsoft, gasit incompatibil de procurorii DNA

Deja ne-am obisnuit ca pe hartie cresc toate pensiile si salariile din Romania, atat de mult incat pana si nemtii au inceput sa ne invidieze. Economia bubuie, de fapt a bubuit direct in preturile la alimente si carburanti, care au explodat in portofelele romanilor. De la televizor, politicienii ne tot anunta de vreun an de zile ca trebuie sa incepem sa-i “uram” pe profesori si mai ales pe medici, care vor castiga ca-n Occident. Si castigurile lor triplate sunt la fel de reale ca autostrazile suspendate din Bucuresti, construite de Sorin Oprescu ca sa fluidizeze traficul.

Acest exercitiu de PR realizat de ministrii PSD care au repetat in nenumarate randuri ca medicilor li se vor tripla salariile nu a facut altceva decat sa genereze haos, ura, invidie… mult gri, asa cum ne-am obisnuit. Ciudat ca Guvernul nu spune nimic despre salariile de 10 ori mai mari ale politicienilor si nici despre pensiile de 1.000 de lei ale medicilor. Daca nu le cunosc, le prezentam noi.

Un internaut facea pe facebook un calcul simplu:
“Un medic primar avea pana la 31 dec 2017 un salariu net de aprox 6000 de lei. Unii aveau sporuri de 75%, deci in final 10.500 de lei. Acum vor avea un net de aprox 9000 de lei cu un spor de maximum 30%, deci 11.700. Vor castiga medicii care aveau sporuri mai mici. Cresterile REALE vor fi de maximum 10-20% in medie. Benzina s-a scumpit cu mai mult de 10%…“.

Asadar ce concluzie tragem? Ca cei mai valorosi medici din tara, cei care muncesc mai mult, au cele mai ridicate performante vor castiga cat cei care sunt mai pe la inceput de drum. Asta pentru ca… sporurile au scazut dramatic. Super motivatie… egalitate de sanse in stilul motostivuitor. Asta in contextul in care speranta de viata a medicilor romani este mult sub cea a omului de rand, pentru ca uzura fizica si morala isi pune amprenta serios. Garzi interminabile, operatii pe banda rulanta, oboseala excesiva… pe termen lung, totul da cu minus pentru un medic roman. In plus, modul in care PSD vrea sa acopere aceste cresteri prezentate in stil PR, pe termen lung nu se sustine, asa cum nu se sustin trei sferturi din promisiunile pe care continua sa insiste ca se vor realiza.

In acest context, avem nume mari de adevarati eroi medici ca Narcis Copca, Ioan Lascar, Irinel Popescu, Gheorghe Burnei, Serban Bradisteanu si altii cu care presa, uneori chiar la comanda, a sters pe jos. Astfel de medici se nasc rar, se formeaza greu si de cele mai multe ori se dovedesc a fi de neinlocuit.

A fost inveninata populatia de jurnalistul Catalin Tolontan, de exemplu, care se minuna de ce are un medic sau altul vila sau masina ultimul tip? Nu a precizat niciodata cine i-a furnizat informatiile si de ce, dar poate ne explica intr-un editorial pe blog candva. Nu ne-a spus niciodata nici de ce el, un simplu jurnalist de sport, castiga 35.000 de euro lunar de la patronul Voiculescu. Si nici nu s-a intrebat de exemplu de ce manelistul Florin Salam are palate peste palate si arunca bani din limuzina sa de lux fara ca ANAF sa ia deciziile care se impun.

Tunurile trebuiau sa fie indreptate spre acesti mari medici, singurii capabili sa opereze cu succes cazuri grave, cazuri care, daca sunt norocoase sunt rezolvate in strainatate pe de 10 ori mai multi bani. Daca nu sunt norocoase… Acesti medici care se nasc RAR ar trebui platiti in aur si lor ar trebui sa le ridice primarul Gabriela Firea statui pentru ca ei salveaza vieti. Voi la cat estimati viata voastra? Sau a parintilor vostri? Veti afla atunci cand veti ajunge intr-o situatie limita si nu va avea cine sa va opereze.