Boc a discutat despre problema energetica cu ambasadorul Germaniei

Boc a discutat despre problema energetica cu ambasadorul Germaniei

Necesitatea unei politici europene consolidate si a unei voci comune a UE in domeniul energiei, mai ales in contextul creat de criza gazelor, a fost unul dintre subiectele abordate, joi, la Palatul Victoria, la intalnirea premierului Emil Boc cu ambasadorul Republicii Federale Germania in Romania, Roland Lohkamp. ''Promovarea interesului comun european in privinta asigurarii resurselor de energie reprezinta solutia cea mai buna'', a declarat Emil Boc, subliniind importanta decisiva, in acest context, a consolidarii unei politici comune europene in acest domeniu.
Potrivit unui comunicat al Biroului de Presa al Guvernului transmis AGERPRES, seful Executivului a reiterat importanta

SONDAJ. Ce spun votantii USL despre excluderea lui Geoana din PSD
Boc, acuzat de intoleranta de Federatia Europeana a Jurnalistilor

definitivarii proiectului Nabucco si a pledat pentru o implicare mai activa a comunitatii europene in acest sens.
Boc a apreciat cu acest prilej relatiile foarte bune dintre Romania si Germania, precum si volumul ridicat al schimburilor comerciale bilaterale, care au facut ca, in 2008, Germania sa fie cel mai important partener al Romaniei in ceea ce priveste schimburile comerciale.
In cursul intrevederii au fost abordate si o serie de teme de interes comun legate de continuarea investitiilor germane in Romania, inclusiv in domeniul infrastructurii de transport, cooperarea in regiunea Dunarii si a Marii Negre, precum si subiecte legate de problematica UE.