Bilant fara precedent: Doar 2 din cei 14 ministri propusi de Croitoru au primit aviz favorabil

Vasile Blaga si Bogdan Aurescu au fost singurii ministri desemnati din Cabinetul Lucian Croitoru care au primit aviz favorabil de la comisiile parlamentare reunite. Ceilalti 12 ministri audiati miercuri si joi au primit aviz negativ. Timp de doua zile, cei 14 ministri ai Cabinetului Croitoru

Cele 14 candidaturi ale politicienilor inscrisi in cursa pentru Cotroceni, definitive
ANAF a restituit 20 milioane lei din taxa auto in ianuarie-aprilie

s-au prezentat in fata comisiilor de specialitate din Parlament pentru a fi avizati.

Doi dintre ministrii Cabinetului Croitoru au fost avizati favorabil

Vasile Blaga, ministrul desemnat al Dezvoltarii Regionale si al Turismului, a primit aviz consultativ favorabil dupa audierile de miercuri din Parlament, cu 34 de voturi „pentru” si 28 „impotriva”. Aceasta decizie este surprinzatoare, avand in vedere declaratiile anterioare ale reprezentantilor PSD, PNL si UDMR. Adrian Radulescu, ministrul propus pentru portofoliul Agriculturii, a primit aviz negativ din partea celor patru comisii parlamentare, cele de agricultura si cele de administratie publica din Camera Deputatilor si Senat. „M-au tradat oameni de la care nu ma asteptam”, a spus Radulescu.

12 ministrii desemnati de Lucian Croitoru au primit aviz negativ

Mihai Seitan, propunerea pentru Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru munca si protectie sociala si din partea celei pentru egalitatea de sanse, cu 28 de voturi „impotriva” si 18 „pentru”. Seitan se astepta la acest vot si a spus ca nu vrea sa-l comenteze. Gheorghe Pogea, ministrul desemnat al Finantelor, a primit aviz negativ in Comisiile reunite de buget-finante din Parlament, cu 23 voturi impotriva si 15 pentru. Minoritatile nationale s-au abtinut de la vot. Pogea a spus ca avizul negativ a fost determinat de „dimensiunea politica” si ca nu este surprins de decizie.

Catalin Predoiu a primit aviz negativ dupa audierea de miercuri, din comisiile juridice reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, pentru functia de ministru al Justitiei si Libertatilor Cetatenesti. Parlamentarii au acordat 26 de voturi „pentru” si 36 de voturi „impotriva”, iar 3 s-au abtinut. Ministrul desemnat al Mediului, Sulfina Barbu, a primit aviz negativ in Comisiile reunite de administratie publica din Parlament, cu 21 de voturi impotriva si 15 pentru. Si Radu Berceanu, desemnat pentru ministerul Transporturilor si Comunicatiilor, a primit aviz negativ din partea comisiilor parlamentare care l-au audiat cu 42 de voturi impotriva si 33 pentru. Candidatul pentru postul de ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a primit aviz negativ din partea celor doua comisii de educatie ale Parlamentului. Timp de trei ore insa, pedelistul a fost complimentat intruna de membrii Comisiei, pentru CV-ul sau impresionant, dar si criticat pentru unele declaratii din presa. Ministrul Mihai Stanisoara a primit aviz negativ de la comisiile parlamentare pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Parlament pentru portofoliul Apararii pentru care a fost propus de Lucian Croitoru. Adriean Videanu, propus ministrul Economiei si Comertului, a primit aviz negativ. Videanu a fost audiat la Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare, Comisia pentru industrii si servicii, Comisia economica, industrii si servicii, Comisia pentru privatizare si administrarea activelor statului. Ministrul desemnat al Culturii, Theodor Paleologu, a primit aviz negativ din partea comisiilor reunite cu 20 de voturi pentru si 23 impotriva. Emeric Florin Saghi, propus ministrul Administratiei si Internelor, a fost respins de comisiile parlamentare. Saghi a fost audiat de Comisiile pentru administratie publica si Comisiile pentru aparare.

Cristian Vladescu a primit aviz negativ din partea Comisiilor de sanatate din Parlament. Au fost inregistrate 15 voturi impotriva si 11 voturi favorabile.