Basescu: PONTA E CA UN PISICUT cand vine la Cotroceni

Basescu: PONTA E CA UN PISICUT cand vine la Cotroceni

Presedintele Traian Basescu este invitat la aceasta ora la o emisiune de televiziune.

Vosganian l-ar vrea suspendat din nou pe Basescu
Gheorghe Funar, denunt penal impotriva gazelor de sist

Principalele declaratii ale presedintelui Traian Basescu:

Sunt doua variante pentru finalul de an: sa se incheie in liniste sau neliniste. Optiunea mea e pentru o solutie care sa dea perspectiva Romaniei, o solutie pro-europeana. M-as autocondamna daca as accepta formare unui guvern anti-european sau care sa distruga ce s-a construit opt ani, s spus Basescu, la B1.

Pana acum, singurul premier pe care l-am desemnat si a ramas loial a fost Boc. N-am avut fler cu doi dintre premieri. Tariceanu a scos partidul aliat din guvernare si a dat mana cu PSD. A? sim?i dispre? sa numesc a doua oara un prim-ministru care a participat la suspendarea mea

In politica nu trebuie sa inghiti porci, o broscuta mai merge.

Am mai imbatranit, nu mai sunt la 54 de ani. Oi reusi sa gasesc o solutie care pleaca de la mentinerea directiei tarii. Sunt solutii la care am muncit mult si nu as vrea sa vina niste politicieni lipsiti de maturitate sa distruga. As considera irosit tot mandatul.

Am luat masuri dureroase. Stiam ce pierdem: voturi. Dar salvam tara. Si acum suntem in acrod cu fondul, dar nu am luat niciun ban. A fost treaba noastra sa explicam cu calm. Nu am reusit sa o facem si pe lipsa de suport mediatic. Poate era bine sa ii pregatim pe romani. Stiu ca nu era timp de discutii.

La Finante, exista o rezerva consistenta care poate fi utilizat pentru interventie. Nu avem niciun pericol. Apreciez ca guvernul nu a luat masuri populiste inainte de alegeri. Nu au facut excese din acest punct de vedere.

Alegerile generale nu sunt despre alegerea premierului. Nu poate nici CTP, nici Alina Mungiu sa ia dreptul si responsabilitatea presedintelui in numirea premierului. Avand in vedere ce urmeaza in 2013, e o mare responsabilitate. Problema mea este sa dau sanse Romaniei sa aiba un guvern cu un premier hotarat capabil sa mobilizeze guvernul sa trecem cu bine peste 2013.

Sunt multi oameni in politica cu astfel de profil. Am avut experienta tehnocratului MRU. Un tehnocrat pierde repede sustinerea parlamentului. Trebuie un om politic puternic.

Marea dezbatere a demagogilor este bugetul 2014-2020. Cei responsabili nu au iesit public sa spuna am facut asta si din decembrie reluam platile.

Ii incomodez ca nu pot avea acces la structurile independente ale statului. E o presiune enorma si asta e miza. Sa poata numii procurorul general, adjunctii si vine scadenta si pentru presedintele ICCJ. Miza e puterea totala si resubordonarea institutiilor catre politic. Misiune: Sa blochez aceasta tentatie.

Lideri, de la Ponta si Antonescu, fac atacuri la ANI, la parchete si pe serviciile secrete. Iar ultima moda este atacul la CSAT care a inceput cu povesti spuse de Ponta dupa CSAT, mizand ca nu se pot da stenogramele. Daca va contesta de data aceasta, voi desecretiza acea parte in care Ponta a refuzat sa dea un plus la armata.

Vreau sa va spun cum se comporta Ponta cand vine la mine. E ca un pisic, "da, domnul presedinte". Este ca un pisicut. Cum ajunge la Victoria vorbeste cum vedeti. De aceea il fac mincinos. Ce sa cred despre un asemenea om? Ponta e mitoman, e bolnav din punctul asta de vedere. Cum e Antonescu bolnav de somn.

La CSAT, subiectul la care Ponta s-a inflamat era despre Armata. Ma obliga minciuna pe care o promoveaza premierul ca astazi sa va spun. Nu s-a discutat in CSAT despre acel minister. S-a ajuns la limita la care Armatei trebuie sa ii mai dai niste bani. Orice subiect s-ar fi discutat, pleca. Este mitoman. Are tupeul sa minta fara retinere si nu trebuie sa va surprinda.

Nu vreau sa deschid subiectul despre ce a facut la prietenii coeziunii si ce a inteles el. Sper sa mai poata fi reparate. Nu e terminata negocierea.

La suspendare, cand am inteles ca era nevoie de suspendare pentru a isi acoperi plagiatul mi-am dat seama ca acest om e prea mic pentru functia pe care o are. Nu i-a fost mila de tara. Daca nu il asculta pe Voiculescu, ii face o campanie cu plagiatul de il face pulbere. Eu nu vreau o tara condusa de Voiculescu.