Basescu despre reducerea TVA: Tot ce stiu am aflat din presa si de la TV

Basescu despre reducerea TVA: Tot ce stiu am aflat din presa si de la TV

 Presedintele Traian Basescu a spus, vineri, la Doljesti (Neamt) ca isi va exprima opinia cu privire la proiectele de reducere a TVA la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei dupa ce le va citi, precizand ca pana in prezent toate informatiile pe care le are sunt din presa.

Secretarul general al primariei lui Chiliman, retinut de DNA
Starea de sanatate de invatatoarei aflata in greva foamei s-a inrautatit

Presedintele Traian Basescu evita sa spuna daca va promulga legea privind scaderea TVA la 5% la alimentele de baza sau cea referitoare la neimpozitarea pensiilor sub 2000 de lei. Aflat in vizita in judetele afectate de inundatii in vara, seful statului s-a rezumat sa spuna ca inca nu le-a citit. „Tot ce stiu am aflat din presa si de la televizor”, a spus presedintele care a precizat ca atunci cand le va primi, le va citi si isi va exprima opinia.

 

Provocat de Voiculescu

 

Senatorul PC Dan Voiculescu i-ae cerut vineri presedintelui Traian Basescu, printr-un text postat pe blogul personal, sa nu se mai ascunda si sa anunte oficial daca va promulga Legea care instituie TVA de 5% pentru produsele alimentare de baza. ”Traiane, iar te-ai pitit?  Cand au inceput inundatiile, ai disparut ( de astazi sunt o diversiune, incerci sa schimbi subiectele de pe agenda publica). Cand te-au vizitat pensionarii sa-ti spuna cat de bine traiesc in mandatul tau, te-ai ascuns. Cand te-au calcat politistii si te-au invitat sa iesi putin afara, te-ai dat plecat”, isi incepe Voiculescu postarea.

 

Vot din greseala

 

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24 la suta la 5 la suta pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar. Legea a trecut si cu sprijinul parlamentarilor PDL, care ulterior au anuntat ca au votat-o din greseala. La fel s-a intamplat si cu neimpozitarea pensiilor sub 2000 de lei.