Banca Mondiala sprijina reforma din sistemul de invatamant din Romania

Ministrul Educatiei, Daniel Petru Funeriu, s-a intalnit cu Lars Sondergaard, senior economist-human development Europe and Central Asia Region in cadrul Bancii Mondiale. Discutiile s-au axat asupra stadiului reformei in sistemul national

Tragedie feroviara in Botosani: patru morti, dupa ce un tren a izbit in plin un autovehicul
Protest inedit al politistilor la Ministerul de Interne

de invatamant si modalitatilor prin care Banca Mondiala poate sprijini eforturile ministerului pentru imbunatatirea calitatii actului educational. Ministrul Educatiei si-a prezentat viziunea privind organizarea si functionarea sistemului educational din Romania care trebuie sa aiba in centrul sau interesul elevului. „Nicio reforma nu poate fi facuta in absenta unui model economico-financiar predictibil, coerent si sustenabil. Finantarea per capita introdusa de Guvern este un prim pas pentru asigurarea unui asemenea model de finantare si reprezinta fundamentul oricarei masuri viitoare”, a declarat Daniel Petru Funeriu.

Lars Sondergaard si-a manifestat aprecierea fata de introducerea modelului de finantare per capita prezentat de catre ministrul Educatiei Funeriu, precum si fata de ritmul in care institutia pune in practica masurile de reforma. Lars Sondergaard a subliniat ca masurile intreprinse de minister depasesc asteptarile Bancii Mondiale, asigurandu-l pe ministrul Educatiei de intregul sprijin al Bancii Mondiale pentru masurile luate in vederea eficientizarii cheltuirii banului public.