Baconschi: Probabil voi candida, in 2012, la alegerile parlamentare

Baconschi: Probabil voi candida, in 2012, la alegerile parlamentare

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, initiatorul unei platforme crestin-democrate in cadrul PDL, partid in care s-a inscris in urma cu cateva luni, a declarat, miercuri seara, ca va candida, probabil, la alegerile parlamentare din 2012.

Cabinet Ungureanu: Vass – Economie, Fuia – Agricultura, Mustea – Comunicatii
Ridzi nu vrea sa raspunda cererilor de demisie: Vreau un Craciun in liniste

Baconschi a facut aceasta declaratie in emisiunea "Nasul", de la 10TV, comentand modul in care Parlamentul – inclusiv deputati ai PDL – a votat in cazul Monica Iacob Ridzi, ceea ce ar putea avea repercusiuni asupra viitorului Raport pe justitie al Comisiei Europene. "Nu sunt parlamentar, probabil ca voi candida in 2012 la alegerile parlamentare, dar a fost o greseala, si nu o greseala de imagine. E normal ca in statutul si in codul fiecarui partid politic sa existe niste criterii, care sa nu arunce umbra pusa de cineva pe intregul partid", a declarat Teodor Baconschi.

Seful diplomatiei a mentionat in context initiativa "aripii tinere" din PDL de extindere a mecanismului de monitorizare pe justitie, in special pe coruptie, la nivel european. "Cred ca ar fi un lucru bun sa fie monitorizate toate statele membre", a declarat Teodor Baconschi.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei este coinitiatoarea unui astfel de proiect, adoptat in Parlamentul European in octombrie anul acesta.