Antonescu: Vom initia o noua motiune daca Guvernul isi asuma raspunderea pe Legea educatiei

Crin Antonescu, presedintele PNL, a declarat ca lupta impotriva Guvernului Boc nu se incheie astazi, dupa ce motiunea a picat in Parlament. "Traim intr-o tara condusa de un guvern cu 10% incredere din partea populatiei si cu "0" voturi de sustinere in Parlament din partea prorpiei majoritati.

Basescu: Boldea e perfect localizat, nu avem interesul sa fie retinut in alta tara
Isarescu: Masurile luate de Guvern sunt ciudate si periculoase

Traim intr-o tara in care astazi s-a intamplat ceva ce nu am mai vazut dinainte de 1989, si anume in dispretul tarii reale, oamenilor de afara, tribunele parlamentului au fost populate de oameni ai PD, cu ovatii pro-guvernamentale. Asa ceva nu am mai vazut de la defilarile lui Ceausescu care traia intr-o alta realitate. la fel traieste si guvernul Emil Boc, la fel traiesc si cei care astazi au generat aceasta premiera in viata politica romaneasca”, a spus Antonescu dupa ce a fost anuntat faptul ca motiunea a picat. Antonescu i-a calificat drept „taratoare si nevertebrate” pe parlamentarii care nu au sustinut motiunea. „Pe langa amaraciunea pe care o impart cu cei care doreau ca Guvernul Boc sa pice, vreau sa transmit un gand de incurajare. Nu se termina lupta aici. Este tara noastra pe care o vom elibera de aceasta clica ce face ca Romania sa fie o tara ocupata, dar neguvernata”, a mai declarat Antonescu. Presedintele PNL a mentionat ca este pentru o noua motiune de cenzura in cazul asumarii raspunderii Guvernului pe Legea educatiei. „Categoric noi suntem partizanii initierii unei motiuni de cenzura daca Guvernul isi angajaza raspunderea. Suntem practic in fata unui gest aproape automat, noi nu putem accepta nici angajarea ca procedeu legislativ si nici continutul Legii educatiei in foarte multe puncte si chiar daca s-a dovedit azi cat de solida e majoritatea taratoare, obligatia noastra este de a initia o motiune de cenzura si o vom face. Vom vedea daca vom avea voturile necesare”, a spus liderul liberal.

Motiunea de cenzura initiata de Opozitie a fost respinsa in urma votului din Parlament, in favoarea acesteia inregistrandu-se 219 voturi pentru. 17 voturi au lipsit pentru demiterea Guvernului.