Antonescu: Am putea pune in discutie protocolul cu Basescu

Antonescu: Am putea pune in discutie protocolul cu Basescu

Copresedintele USL Crin Antonescu a dat asigurari, marti seara, la Realitatea Tv, ca protocolul USL nu este suspendat, iar alianta este stabila.

Greva generala de la 1 octombrie
Jurnalistul Realitatea TV Ovidiu Marincea a fost numit consilier al directorului SRI

Anterior, presedintele PNL a declarat la Digi 24 ca fundatia Uniunii e una solida, dar a sugerat ca, asa cum se pot face unele prevederi referitoare la senatorul Sorin Rosca Stanescu, tot astfel se pot face unele si cu privire la presedintele Traian Basescu.

“Incerc sa concluzionez. Nu e sub semnul intrebarii USL. Noua tema cu protocolul … Protocolul exista, este in vigoare. Victor Ponta si-a exprimat  disponibilitatea de a purta discutii, negocieri, a formulat dorinta de a adauga, de a face reglaje, de a clarifica, protocolul.

In sensul intaririi USL. Eu nu vreau (suspendarea protocolului – n.r) si cred ca nici Victor Ponta nu vrea si nici nu poate (desfiinta protocolul – n.r). USL este o alianta la care avem martori milioane de oameni. Trebuie sa ramana pana la capat, ce le-a spus USL-ul ca este”, a spus presedintele liberal.

Antonescu sugereaza modificarea Pactului Coabitarii

Intrebat daca relatia cu presedintele Traian Basescu ar trebui normata prin modificarea unui protocol, Crin Antonescu a raspuns: “Nu cred ca este nevoie, desi, daca domnului Ponta sa zicem, sau cuiva, i-a dat prin minte sa completam protocolul in sensul de a face prevederi referitoare la Sorin Rosca Stanescu, sigur ca atunci am putea face unele privitoare si la Traian Basescu. Totusi, e un personaj politic, deocamdata macar, ceva mai important. Dar eu nu cred ca despre asta avem a vorbi”.

Presedintele liberal este optimist in ceea ce priveste viitorul USL, despre care spune ca va rezista si dupa alegerile prezidentiale din 2014.