Andronescu, acuzata de studenti ca a acreditat programe de masterat pe banda rulanta

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) o acuza pe Ecaterina Andronescu ca a acordat acreditari pentru peste 640 de programe de masterat, dintre care 170 ale Universitatii "Politehnica" din Bucuresti, unde aceasta este rector. "Acreditarile au fost acordate prin ordin de ministru, nu in urma unei evaluari ale Agentiei Romane de Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS). Practic, cine a cerut acreditare, a primit.

Predoiu: Misiunea CE este foarte importanta. Raportul din luna iulie va puncta progresele celor cinci ani de existenta a MCV
Dan Diaconescu, amanat din nou

In acest fel, vor functiona 25 de programe de masterat ale Universitatii din Iasi, care a primit de la ARACIS calificativul”, a declarat reprezentantul ANOSR in ARACIS, Virgil Smarandoiu.

„Consideram ca orice decizie privitoare la educatie trebuie sa tina cont de legea asigurarii calitatii si de urmarirea unui singur interes: acela al dezvoltarii unui invatamant performant”, au spus studentii. Reprezentantii ARACIS au spus ca masteratele respective sunt acreditate conform legii, insa au refuzat sa prezinte o pozitie oficiala referitor la acuzatiile studentilor. „Programele respective functioneaza conform legii. Studentii sunt nemultumiti ca au fost acreditate prin ordin de ministru, si nu de catre ARACIS”, a precizat directorul ARACIS, Ioan Curtu. Programele de masterat functioneaza potrivit Legii 250/2009, intrata in vigoare la inceputul lunii iulie. „Institutiile de invatamant superior acreditate, care se supun periodic evaluarii institutionale, au dreptul sa organizeze studii universitare de masterat, prin decizii ale senatului universitar. Programele de masterat dintr-un domeniu se considera acreditate daca cel putin un program de masterat din acel domeniu este acreditat. […] Un program de studiu de masterat poate fi infiintat si poate functiona doar daca universitatea dispune de cadre didactice titulare proprii, cu titlu de profesor sau de conferentiar, pentru cel putin jumatate din disciplinele aferente programului”, se arata in textul legii.