Anastase: Legea educatiei este considerata adoptata, dupa retragerea semnaturilor PNL de pe motiune

Anastase: Legea educatiei este considerata adoptata, dupa retragerea semnaturilor PNL de pe motiune

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat marti, in plenul reunit al celor doua Camere, ca, prin retragerea semnaturilor de pe motiunea de cenzura pe legea educatiei a 22 parlamentari PNL, documentul nu mai este valabil, iar legea educatiei este considerata adoptata.

Gruia Stoica isi spala banii in familie. DIICOT Iasi, pe urmele tatalui si fratelui sau
CCR A RESPINS sesizarea lui Basescu

In urma retragerii semnaturilor a 22 parlamentari PNL, presedintele de sedinta a anuntat ca, din cele 137 semnaturi pe motiunea de cenzura, au ramas 116, cu doua mai putin decat numarul minim necesar de voturi, constatand astfel ca "nu mai exista motiune, iar legea educatiei va fi considerata adoptata”, informeaza NewsIn. De asemenea, Anastase a precizat ca termenul constitutional pentru contestarea legii educatiei la Curtea Constitutionala este de doua zile, avand in vedere procedura de urgenta. In replica, liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a acuzat Puterea ca incalca grav Constitutia prin continuarea asumarii. "Noi nu vrem sa fim partasi la asa ceva", a declarat Tariceanu.

Alti deputati ai Opozitiei acuza Coalitia de guvernare ca da o lovitura de stat. "Cred ca Antonie Iorgovan se rasuceste in mormant", spune deputata PSD Ruxandra Jipa. Sedinta plenului celor doua Camere a fost marcata de un puternic scandal intre Putere si Opozitie, dupa ce majoritatea a impus introducerea pe ordinea de zi a continuarii angajarii raspunderii pe legea educatiei. Ulterior, liberalii si-au retras pe rand semnaturile pe motiunea de cenzura, incercand sa blocheze continuarea procedurii de asumare.