Alerte meteo COD GALBEN de ninsori si viscol de duminica seara

Meteorologii au emis o informare meteo de precipitatii moderate cantitativ mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, intensificari ale vantului pent

Guvernul reinvie ANI. Demnitarii vor depune doua tipuri de declaratii de avere: unele publice si altele confidentiale
Printul Paul de Romania, primul pas in revendicarea Castelului Peles

Meteorologii au emis o informare meteo de precipitatii moderate cantitativ mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, intensificari ale vantului pentru perioada 21 ianuarie, ora 16 – 22 ianuarie, ora 22. Informare este completata de doua coduri galbene de ninsori si viscol. Prima avertizare cod galben intra in vigoare de duminica de la ora 20. In sudul tarii vor predomina ninsorile, in general, insemnate cantitativ si local se va depune strat consistent de zapada.

Fenomene vizate: precipitatii moderate cantitativ mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, intensificari ale vantului
Zone afectate: conform textului

In intervalul mentionat precipitatiile vor fi in extindere treptata, incepand cu regiunile vestice si vor cuprinde cea mai mare parte a tarii. In jumatatea de sud a tarii si in zona montana se vor cumula cantitati de apa de 10…15 l/mp si izolat, indeosebi in Dobrogea, 30…35 l/mp.
Pana in dimineata zilei de luni (22 ianuarie), in Dobrogea vor predomina ploile, iar in Banat, Crisana, sudul Olteniei, precum si in sudul si estul Munteniei vor fi precipitatii mixte. In celelalte regiuni, iar in cursul zilei de luni (22 ianuarie) si in sud si sud-est vor fi mai ales ninsori si se va depune strat nou de zapada.
Temporar vantul va avea intensificari in vestul si sudul teritoriului, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe crestele montane, 60…70 km/h.

In regiunile sud-estice vantul va continua sa prezinte intensificari si in noaptea de luni spre marti (22/23 ianuarie) spulberand zapada.

Fenomene vizate: predominant ninsori in general insemnate cantitativ, strat consistent de zapada
Zone afectate: conform textului si hartii

In judetele Caras-Severin, Arges, Teleorman, Olt, Dolj, Valcea, si in zona de munte a judetelor Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brasov, Dambovita si Prahova vor predomina ninsorile, in general, insemnate cantitativ si local se va depune strat consistent de zapada.

Fenomene vizate: intensificari sustinute ale vantului, ninsori viscolite

In intervalul mentionat in judetele Galati, Vrancea, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea, treptat vor predomina ninsorile, iar vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze la rafala in general de 65…75 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.