Agentia Nationala de Integritate revine in FORTA: a facut PRAPAD in randul primarilor si viceprimarilor

Agentia Nationala de Integritate revine in forta, dupa asaltul legislativ, care le taie din atributii. Inspectorii ANI au declarat incompatibili un lo

Baconschi: Nicio ambasada nu s-a prezentat la MAE cu intrebari despre proteste
Sedinta CSM a fost suspendata din lipsa de cvorum. O noua sedinta a fost convocata pentru joi, de la ora 09.00

Presedintele ANI, Catalin Macovei, sustine o conferinta de presa, in Bucuresti, luni, 21 iulie 2008. Agentia Nationala de Integritate (ANI) investigheaza, in prezent, situatia averii pentru un numar de 90 de persoane cu statut de functionar public, primele rezultate fiind asteptate in circa doua luni, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, presedintele ANI, Catalin Macovei. LASZLO MIHALY / MEDIAFAX FOTO

Agentia Nationala de Integritate revine in forta, dupa asaltul legislativ, care le taie din atributii. Inspectorii ANI au declarat incompatibili un lot de 11 alesi locali, din mai multe judete ale tarii.

”Incompatibilitate, conflict de interese administrativ si fals in declaratii – 11 alesi locali

Agentia Nationalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de naturã administrativã si fals in declaratii in cazul a 11 fosti si actuali alesi locali, dupã cum urmeazã:

1. COSTEA VASILE, primar al comunei Coteana, Judetul Olt

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

In perioada exercitãrii mandatului de viceprimar a fãcut parte din Comisia de evaluare a ofertelor, intocmind si semnand o serie de documente care au stat la baza incheierii unor contracte de lucrãri intre Consiliul Local al comunei Coteana si S.C. RO Construct M.C. S.R.L. (societate comercialã in cadrul cãreia fratele persoanei evaluate detine functia de administrator si calitatea de asociat unic).

Valoarea totalã a contractelor derulate intre Consiliul Local al comunei Coteana, judetul Olt si S.C. RO Construct M.C. S.R.L. este de 91.500 lei.

Astfel, persoana evaluatã, a incãlcat dispozitiile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozitiile art. 75 din Legea nr. 393/2004.

2. PISICA DÃNUȚ, viceprimar al comunei Maglavit, Judetul Dolj

INCOMPATIBILITATE

Incepand cu data de 27 iunie 2012 detine si exercitã simultan functia de viceprimar si calitatea de comerciant persoanã fizicã („Pisica Danut Persoanã Fizicã Autorizatã”), incãlcand astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. g) si ale art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

3. NIȚU GHEORGHE, viceprimar al comunei Sandra, Judetul Timis

INCOMPATIBILITATE

In perioada 26 iulie 2012 – 07 octombrie 2014 a detinut simultan functia de viceprimar si pe cea de membru in Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale Sandra, judetul Timis, incãlcand astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

4. CHECHERIȚÃ CONSTANTIN, viceprimar al comunei Frumosu, Judetul Suceava

INCOMPATIBILITATE

In perioada 04 iulie 2012 – 09 februarie 2017 a detinut si exercitat simultan functia de viceprimar si calitatea de administrator in cadrul S.C. Checherita Com S.R.L, desfãsurand totodatã si activitãti remunerate in cadrul S.C. Flaga LPG S.A.

Astfel, persoana evaluatã a incãlcat dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d) si lit. k) (aplicabile in perioada supusã evaluãrii) din Legea nr. 161/2003.

5. BUȚU ION, viceprimar al comunei Giurgita, Judetul Dolj

INCOMPATIBILITATE

Incepand cu data de 27 iunie 2012 a detinut si exercitat simultan functia de viceprimar si pe cea de administrator al S.C. Butnic Comexim S.R.L., incãlcand astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

6. GIDEA VIOLETA – GEANINA, viceprimar al comunei Segarcea Vale, judetul Teleorman

INCOMPATIBILITATE

In perioada 12 iunie 2014 – 08 februarie 2018 a detinut simultan functia de viceprimar si pe cea de controlor trafic- angajat cu contract individual de muncã in cadrul S.C. Vyo Trans S.R.L., incãlcand astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

7. MUSUROIA EUGEN-MARIAN, fost viceprimar al comunei Cocorãstii Colt, Judetul Prahova

INCOMPATIBILITATE SI FALS IN DECLARAȚII

In perioada 27 iunie 2012 – 22 iunie 2016, a exercitat simultan functia de viceprimar si pe cea de administrator in cadrul S.C. Abeona S.R.L., incãlcand astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d) si art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, intrucat persoana evaluatã nu a mentionat in declaratiile de interese depuse in calitate de viceprimar, functia de administrator la S.C. Albeona S.R.L., Agentia Nationalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe langã Judecãtoria Ploiesti, judetul Prahova, in vederea verificãrii indiciilor privind sãvarsirea infractiunii de fals in declaratii, prevãzutã de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

8. DAN CUJBÃ, consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Hiliseu – Horia, Judetul Botosani

INCOMPATIBILITATE

In perioada 01 iulie 2012 – 31 decembrie 2013, Societatea Cooperativã de Consum Hiliseu Horia (in cadrul cãreia persoana evaluatã detinea la acea datã calitatea de membru cooperator si functiile de presedinte si administrator, iar sotia calitatea de membru cooperator) a incheiat contracte de furnizare produse/prestãri servicii cu Primãria Comunei Hiliseu – Horia si Scoala Gimnazialã nr. 1 Hiliseu – Horia (achizitii directe de bunuri/servicii pe bazã de facturi) in valoare totalã de 73.094,8 lei.

Astfel, persoana evaluatã a incãlcat dispozitiile art. 90, alin. (1) si alin. (2) din Legea nr. 161/2003.

9. NEDELCU MARIA – ISABELA, consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Pingãrati, Judetul Neamt

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

In calitate de consilier local, a votat in mod favorabil pentru adoptarea unei Hotãrari in temeiul cãreia s-a incheiat Contractul de concesiune intre Primãria comunei Pingãrati si Asociatia Crescãtorilor de Animale Pingãrati, desi avea un interes personal de naturã patrimonialã in problema supusã dezbaterilor consiliului local, avand posibilitatea sã anticipeze cã o decizie prin care s-ar aproba concesionarea pãsunii comunale prin atribuire directã cãtre Asociatie prezintã un beneficiu pentru sine, sot si asociatie (in cadrul Asociatiei sotul sãu a detinut calitatea de membru fondator).

De asemenea, persoana evaluatã nu a anuntat, la inceputul dezbaterilor privind concesionarea pãsunii, interesul personal pe care il avea in problema respectivã si nu s-a abtinut de la vot.

Astfel, persoana evaluatã a incãlcat dispozitiile art. 70, si art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 si ale art. 75, lit. b) si f) si art. 77 din Legea nr. 393/2004.

10. POPA IOAN, consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Cãrand, Judetul Arad

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

In calitate de consilier local, a luat parte la sedinta de lucru a Consiliului Local al comunei Cãrand din data de 25 iulie 2012, in urma cãreia i-au fost incredintate douã lucrãri de prestãri servicii, desi avea un interes personal in problema supusã dezbaterilor consiliului local.

Astfel, persoana evaluatã a incãlcat dispozitiile art. 70 si art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborat cu art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 si cu dispozitiile art. 75 si 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004.

11. MIHAI DUMITRU GABRIEL, fost consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Crevedia, Judetul Dambovita

INCOMPATIBILITATE

Pe durata mandatului de consilier local 2012 – 2016, S.C. Comax M&M S.R.L. (societate in cadrul cãreia sotia persoanei evaluate detine functia de administrator si calitatea de asociat) a desfãsurat operatiuni comerciale cu Scoala Gimnazialã Crevedia, institutie aflatã sub autoritatea Primãriei comunei Crevedia, judetul Dambovita.

Astfel, persoana evaluatã a incãlcat dispozitiile art. 90, alin. (1) si alin. (2) din Legea nr. 161/2003.