Katy Perry, Justin Bieber si Barack Obama au pierdut fiecare peste 2 milioane de urmaritori pe Twitter dupa stergerea masiva de conturi

Katy Perry, Justin Bieber si Barack Obama au pierdut fiecare peste 2 milioane de urmaritori dupa stergerea masiva de conturi operata de Twitter in ult

„Avatar” a depasit toate recordurile la incasari din cinematografie
Amalia Nastase vorbeste despre noul ei iubit, care de fapt ar fi „vechi”

Katy Perry, Justin Bieber si Barack Obama au pierdut fiecare peste 2 milioane de urmaritori dupa stergerea masiva de conturi operata de Twitter in ultima perioada. Katy Perry a fost unul dintre cei mai mari perdanti ai Marii Eupurari Twitter, pierzand peste 2,8 milioane de urmaritori peste noapte, scrie CNN.

Twitter a suspendat 70 de milioane de conturi suspecte in doua luni. Nivelul suspendarilor este in medie de peste un milion pe zi si a cunoscut un punct culminant la mijlocul lunii mai, cand peste 13 milioane de conturi suspecte au fost suspendate doar intr-o saptamana. Tendinta ramane aceeasi in iulie.

Cantareata de pop Kary Perry, impreuna cu Justin Bieber si fostul presedinte Barack Obama, se afla in fruntea unei lungi liste de celebritati, politicieni, vedete social media si publicatii media care au ramas fara un numar important de urmaritori in urma suspendarii conturilor suspecte de catre Twitter.

La inceputul acestei saptamani, Twitter a declarat ca zeci de milioane de conturi blocate anterior din cauza unei activitati suspecte vor fi eliminate din conteaza. Reteaua sociala a spus ca „majoritatea” oamenilor vor pierde „patru adepti sau mai putini”, dar conturile de Twitter proeminente vor avea o scadere semnificativa.

Compania Keyhole, specializata in analizarea activitatii pe retelelor de socializare, a urmarit impactul epurarii pe cele mai populare 100 de conturi Twitter. Rezultatele arata ca persoane precum Rihanna, Taylor Swift, Kim Kardashian si Oprah au pierdut in mod colectiv milioane de fani.

Decizia Twitter pentru a sterge conturile blocate face parte din efortul sau sporit de a proteja platforma pe fondul intensificarii controlului asupra proliferarii stirilor false si dezinformarii pe retelele sociale precum Twitter si Facebook.

Presedintele Donald Trump a pierdut 204.000 din cei 53.3 milioane de adepti ai sai. Numarul urmaritorilor fostului presedinte american Barack Obama a scazut cu aproape 2,4 milioane, ceea ce reprezinta 2,5% dintre conturile care ii urmareau postarile.

Cantaretul canadian Justin Bieber a pierdut aproximativ 2,7 milioane de adepti,

Si publicatiile importante au pierdut urmaritori. De exemplu, contul de stiri al CNN a pierdut aproximativ 1 milion de adepti, in timp ce contul principal al New York Times a pierdut aproximativ 730.000.

Nici contul propriu al Twitter nu a fost impun la epurare, pierzand 12% dintre urmaritori, adica 7,8 milioane de utilizatori. De altfel, CEO-ul companiei, Jack Dorsey, a scris ca a pierdut personal 200.000 de adepti.

De asemenea, cofondatorul si filantropul de la Microsoft, Bill Gates, au pierdut aproape 900.000 de adepti.

In mai, Twitter a anuntat introducerea in curand a unor noi reguli pentru cei care vor anunturi politice: ei vor trebui sa furnizeze documente autentificate prin care sa poata atesta ca se afla intr-adevar in SUA. In contextul in care in noiembrie vor avea loc alegeri la jumatate de mandat pentru Congres, candidatii vor trebui la randul lor clar identificati ca atare pe contul lor.