Harvey Weinstein se preda politiei din New York. El este acuzat de viol si abuzuri sexuale

Peste 75 de femei l-au acuzat pe fostul regizor hollywoodian de abuzuri sexuale si viol, unele acuzatii datand de acum cateva decenii. Harvey Weinstei

Tom Cruise si Katie Holmes DIVORTEAZA, dupa 5 ani de casatorie
Crina Matei – ca la 17 ani pe scena, in prezentarile Geaninei Punkosti!

Peste 75 de femei l-au acuzat pe fostul regizor hollywoodian de abuzuri sexuale si viol, unele acuzatii datand de acum cateva decenii. Harvey Weinstein s-a predat politiei din New York.

Fostul regizor de filme Harvey Weinstein s-a predat vineri autoritatilor la o sectie de politie din New York City si a fost acuzat de viol si alte delicte cu caracter sexual pentru incidente care au implicat doua femei, se arata intr-un comunicat al politiei newyorkeze.

Este de asteptat ca Weinstein sa plateasca o cautiune in valoare de 1 milion de dolari, sa isi predea pasaportul si sa fie de acord sa poarte un dispozitiv de monitorizare ca parte a unui pachet de eliberare pe cautiune negociat anterior, a precizat The New York Times.

Contactat de CNN, avocatul lui Weinstein, Benjamin Brafman, a confirmat informatia despre ancheta federala in urma cu cateva zile. Avocatul a precizat ca s-a intalnit cu autoritatile federale din New York „in incercarea de a le convinge sa renunte la ancheta”, adaugand ca intalniri si discutii suplimentare vor avea loc in saptamanile urmatoare.

Peste 75 de femei din intreaga lume – inclusiv actritele Angelina Jolie, Rose McGowan si Ashley Judd – l-au acuzat pe Weinstein de comitere de diverse abuzuri, care au variat de la hartuiri sexuale pana la viol. In multe dintre cazuri a fost depasit termenul de prescriptie si nu se mai pot deschide procese.

Weinstein a negat in mai multe randuri acuzatiile ca ar fi facut sex fara consimtamantul femeilor. Jucatori puternici in industria entertainmentului s-au distantat de renumitul regizor dupa iesirea la iveala a acestor acuzatii. Comitetul director al companiei sale, The Weinstein Co., l-a concediat pe Harvey si in luna martie a lansat procedura de faliment. Conform documentelor legale inscrise la dosar anul acesta, unor angajati ai Weinstein Co. li s-a cerut sa pregateasca camere pentru intalnirile sale sexuale si apoi sa le curete.

De asemenea, Weinstein este investigat de politia din Los Angeles si Londra pentru acuzatii privind comitere de abuzuri sexuale.