Eurovision 2013: Posibile incalcari ale regulamentului de votare

Eurovision 2013: Posibile incalcari ale regulamentului de votare

Ilham Aliev, presedintele Azerbaidjanului, a ordonat initierea unei anchete care sa cerceteze motivul pentru care tara sa a acordat zero puncte Rusiei in finala de sambata seara a concursului Eurovision 2013, solicitand totodata o renumarare a voturilor compatriotilor sai.

Parintii Madalinei Manole pregatesc un nou atac la adresa ginerelui
Inna: Mi-as face operatii estetice!

Potrivit oficialilor azeri, compatriotii lor si juriul oficial din Azerbaidjan au sustinut puternic cantecul care a reprezentat Rusia in finala acestui concurs, relateaza bbc.co.uk. Reprezentantii postului public de televiziune din Azerbaidjan au sugerat faptul ca ar fi putut exista anumite incalcari ale regulamentului de votare. Rusia a acordat numarul maxim de puncte – 12 – cantecului care a reprezentat Azerbaidjanul la concursul Eurovision 2013, o balada interpretata de Farid Mammadov.

Azerbaidjanul s-a clasat in final pe locul al doilea, dupa castigatoarea concursului, Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei. Reprezentanta Rusiei, Dina Garipova, s-a clasat pe locul al cincilea in acest concurs care a avut loc sambata seara, in orasul suedez Malmo.

Ambasadorul Azerbaidjanului in Rusia, Polad Bulbuloglu, a dezvaluit faptul ca presedintele Ilham Aliev a ordonat initierea unei anchete si renumararea voturilor. El a spus ca un numar mare de votanti din Azerbaidjan, care au votat prin SMS, au sustinut-o pe reprezentanta Rusiei.

"Potrivit acestor date, Rusia ar fi trebuit sa primeasca 10 puncte de la Azerbaijhan. Un anunt va fi facut in aceasta noapte la Televiziunea Publica azera", a precizat el.