Costi Ionita s-a lansat intr-o formatie de muzica populara

Putina lume stie ca artistul originar din Constanta, care a implinit ieri 32 de ani, s-a lansat intr-o formatie de muzica populara

Bucurie mare in familia lui Pepe!
Moni si Mr. Pink vin la Bucuresti in primavara

, a trecut apoi la rock si hard’n’heavy, dupa care a luat nastere Valahia si, in final, a ajuns la manele.

Trupa Valahia a fost pentru Costi Ionita rampa de lansare. De la primul hit, „Banii si fetele“, påna la destramarea formatiei, in 2002, Costi Ionita si Dorin Topala au adunat tot mai multe succese. In acea perioada, Costi si-a descoperit talentele de compozitor si producator.

Ionita a simtit ca manelele prind foarte bine la public, in consecinta a aprofundat si acest gen muzical. A avut parte de colaborari de succes cu „greii“ din lumea manelelor, printre care si Adi Minune, cu care a scos hit-ul „Of, viata mea“, si a scos si un album solo, intitulat „Viata mea“.

De-a lungul carierei profesionale, Costi Ionita a luat contact si cu emotiile Eurovisionului, unde nu a avut prea mare succes påna anul trecut, cånd trupa de fete Blaxy Girls cu „Dear Mama“ a ajuns in primele trei locuri, la finala romåneasca. Costi Ionita sustine ca anul 2010 va fi unul de forta pentru el, iar colaborarea sa cu artistii Shaggy si Bob Sinclair nu poate fi decåt o confirmare a acestui lucru.