Bahmuteanu catre mame: Mancati paine cu ceapa si faceti economii. Degeaba protestati

Bahmuteanu catre mame: Mancati paine cu ceapa si faceti economii. Degeaba protestati

 Adriana Bahmuteanu le-a sfatuit pe proaspetele mamici din Romania sa reduca cheltuielile si sa gaseasca surse de venit alternative, adaugand ca protestul anuntat de acestea nu va avea vreun impact asupra actualului Guvern.

Robbie Williams, tata pentru prima oara
Andreea Esca: Criza nu m-a afectat

„Degeaba se duc si protesteaza, pentru ca Guvernul va face tot ce il taie capul si nu va tine cont de protestul mamicilor. Sa-si puna bani la ciorap, sa manance paine cu ceapa, sa taie din celelalte chltuieli. Nu au ce sa faca. Trebuie trebuie sa gaseasca surse de venit alternative. Nu exista intelegere din pacate”, a declarat Adriana Bahmuteanu. Intrebata daca crede ca un numar mai mare de crese ar fi o solutie la problemele mamelor, ea a declarat „chiar daca s-ar construi mai multe crese numarul acestora nu va fi suficient in cateva luni. Nu mi se pare buna masura pentru ca un copil trebuie sa stea langa mama lui minim doi ani. Sunt femei care alapteaza doi ani. Si nu se pot duce la un serviciu solicitant cu pompa de alaptat si sa se mulga din trei in trei ore”.

Adriana Bahmuteanu a dat si cateva sfaturi actualului Guvern, care in opinia ei se indreapta intr-o directie gresita. „Eu nu stiu de unde mai are de gand sa mai ia Guvernul. Mai ales in perioada de criza, eu cred ca ar trebui micsorate taxele si impozitele, ajutoare sociale pentru categorii aflate in dificultate: pensionari, mamici cu copii foarte mici. Asa am putea depasi criza. Nu. Noi ce facem? Marim taxele si impozitele, taiem de unde putem taia. Sunt pensionari care mor de foame in case si stau la cozi pentru o paine si o sticla de ulei. Nu stiu ce mai pot taia. Sa ne ia si aerul pe care-l respiram”, a declarat Adriana Bahmuteanu. Reprezentanti ai comunitatilor de mame isi vor manifesta miercuri 8 decembrie, in fata Guvernului, revolta fata de masurile vehiculate in ultima perioada, privind reducerea duratei concediului de crestere a copilului si a valorii indemnizatiei.