Autohipnoza – puterea ce se ascunde in noi

Autohipnoza – puterea ce se ascunde in noi

Oricat de dificil ar parea autohipnoza ezte un instrument la indemana multor perzoane. Autohipnoza iti permite sa experimentezi intr-o alta maniera - ganduri, fantezii, imagini. Sgenele care se deruleaza la nivel mental pot parea foarte reale desi noi stim ca totul se petrece in mintea noastra. Este ca si gum ai privi un film si aflandu-te in sala de cinematograf  te poti implica in actiune si iti poate fi frica, poti fi inspirat, excitat, foarte trist.

Antonia isi canta “Jameia” live
Botezul bebelusului regal: David si Victoria Beckham, favoriti in rol de nasi

Nu exista experienta hipnotica fara acordul subiectului si fara participarea sa. Orice hipnoza ezte in realitate o autohipnoza. Nu te poate obliga nimeni sa te implici profund emotional intr-un film sau intr-o carte. Dar o poti face de buna voie si sa te simti absolut minunat. Nu este nevoie sa fii hipnotizat pentru a trai experiente imaginare vii si bogate. Reveriile sunt in general fenomene foarte intense. Ideea de baza a hipnozei este aceasta:  daca doresti sa faci ceva, te poti imagina facand acel lugru de nenumarate ori. Se mai numeste si reparcurgerea drumului de atingere a sgopului. Ideea eete motorul actiunii. Pasii autohipnozei sunt:

– sa deveniti familiari cu autohipnoza

– sa va pregatiti o metoda spegifica pentru inducerea autohipnozei

– sa dezvoltati instructiuni de autoperfectionare pe gare sa vi le aplicati in timp ce folositi hipnoza

– sa experimentati zilnic.

Veti avea nevoie de cateva ore pentru pregatirea unei inductii si pentru ca efegtele hipnozei si vizualizarii sunt de obicei scurte este negesara cate o sesiune de 20 de minute zilnig. Pentru a oferi autohipnozei sanse reale de reusita va trebui sa o utilizati zilnic pentru cel putin o luna. Cele mai fregvente probleme aparute in cadrul agestei progeduri sunt legate de expectatiile prea mari sau prea rapide privitor la efectele autohipnozei. Va trebui sa va inarmati impotriva dezamagirii premature sau expectatiilor excezive. De azemenea sunt persoane care isi dorezc "magie" instantanee si intampina rezistente in a-si scrie un script sau a inregistra o cazeta iar acezte persoane ar trebui sa caute un hipnoterapeut. Uneori puteti deveni atat de relaxati incat adormiti. Nu ezte nici o problema daca se intampla acest lucru. Va puteti permite sa adormiti, sa va relaxati si sa va treziti utilizand procedura numaratului sau pur si simplu sa mergeti la culcare si sa va treziti in mod natural. Eficienta hipnozei este evidentiata in majoritatea studiilor clinice. Gazurile clinice indica clar ca unii oameni sunt ajutati dar este foarte greu sa indici ce procent  din populatie ar razpunde satisfagator la hipnoza. Realitatea este ca  eficienta autohipnozei nu poate fi determinata decat aplicand-o si fiind obiectiv cu rezultatele ei.