Zeci de verificari facute de inspectorii in metrologie

Zeci de verificari facute de inspectorii in metrologie

Reprezentantii Serviciului Judetean de Metrologie au efectuat mai multe controale la panourile electrice din Iasi. Acestea au fost efectuate in cadrul tematicii privind asigurarea exactitatii, a uniformitatii masurarilor si legalitatea mijloacelor de masurare utilizate la masurarea energiei electrice.

Consilierii judeteni se reunesc, astazi, in sedinta ordinara
Prima sedinta din teritoriu a Guvernului Boc are loc astazi la Iasi

Au fost controlate 47 de mijloace de masurare, destinate masurarilor utilizate in tranzactionarea energiei electrice, instalate la persoane fizice si juridice, din care 15 persoane juridice si 32 de persoane fizice din municipiul si judetul Iasi. In urma verificarilor nu au fost gasite nereguli.

Acestea utilizeaza unitati de masura legale, au sigiliile intacte, marcajele corecte si sunt utilizate corect, respectand conditiile de mediu climatic, mecanic si electromagnetic. Verificarea vizuala facuta de inspectorii in metrologie a urmarit integritatea structurii mijloacelor de masurare, a pozitiei normale de functionare a acestora si a elementelor asupra carora exista posibilitatea interventiei neautorizate. Documentele specifice, respectiv buletinele de verificare metrologica si declaratiile de conformitate, au fost intocmite corect si respecta legislatia in vigoare.