Veolia Energie Iasi a dat startul sezonului de incalzire. Primarul Chirica anunta debransari zero in sistemul centralizat de termoficare

Dupa analiza temperaturilor inregistrate in ultimele nopti si a previziunilor meteorologice pentru urmatoarele zile, Veolia Energie Iasi anunta derula

Accident cu 4 victime si la Tomesti
Doi barbati decedati in urma prabusirii unui motodeltaplan la Scanteia

Dupa analiza temperaturilor inregistrate in ultimele nopti si a previziunilor meteorologice pentru urmatoarele zile, Veolia Energie Iasi anunta derularea manevrelor de pornire a sezonului de incalzire 2018-2019 in zilele de vineri si sambata, respectiv 5-6 octombrie, in urma intrunirii conditiilor prevazute de Lege in acest sens (articolul 117 din Hotararea de Guvern 425/1994, cand sunt trei zile consecutive cu temperatura medie exterioara mai mica de zece grade Celsius).
“Ca de obicei, vom lucra in regim de permanenta, 24/24 ore, cu echipe suplimentare dedicate interventiilor de urgenta, in cazul aparitiei unor avarii la instalatiile interioare ale clientilor. In primele zile dupa pornirea caldurii vom functiona cu centrala de productie Tudor, urmand ca, luni, 8 octombrie, sa pornim centrala de productie de la Holboca. Combustibilul necesar pentru iarna 2018/2019 este asigurat integral”, au precizat reprezentantii Veolia Energie Iasi.
Toate punctele si modulele termice exploatate de Veolia functioneaza automat si incep sa furnizeze incalzire in momentul in care temperatura exterioara coboara sub 14 grade Celsius, asa cum este inregistrata de senzorii exteriori montati la fiecare punct/modul termic. Atunci cand temperatura exterioara depaseste 14 grade, punctele si modulele termice se opresc automat, in asa fel incat clientii sa beneficieze de incalzire exact cand este nevoie, in functie de temperaturile exterioare.
Pana in momentul de fata, Veolia a inceput furnizarea caldurii catre mai multi clienti racordati direct la magistralele de termoficare si alimentati prin modul termic individual. Este vorba despre institutii de invatamant (crese, gradinite, licee), institutii sanitare, hoteluri sau sedii de birouri.
Compania ramane la dispozitia clientilor sai prin Centrul de Apel non-stop, apelabil la numarul 0 800 800 123, gratuit in orice retea fixa sau mobila. De asemenea, alternativa de contact ramane adresa de mail iasi@veolia.com.
Anunt revolutionar al edilului de Iasi – “Cat voi fi eu primar, la Iasi nu se vor mai face debransari de la sistemul centralizat de termoficare”
Potrivit primarului Mihai Chirica, in depozitele SC Veolia se afla in acest moment peste 163.000 de tone de carbune si pacura. De asemenea, compania care gestioneaza furnizarea caldurii la Iasi a semnat in aceasta saptamana contractul pentru asigurarea cantitatii de gaze naturale necesara pentru functionarea CET 1 in iarna 2018-2019.
„Cat timp voi fi primarul acestui oras nu voi mai semna nicio debransare de la sistemul centralizat de termoficare. Cine o va face peste mine (in cadrul Primariei – n.r.) isi va asuma acest lucru si va suporta consecintele. La Iasi exista in acest moment un sistem centralizat de termoficare eficient, care genereaza un grad foarte redus de poluare a aerului si, de aceea, ii incurajez din toata inima pe ieseni sa apeleze la aceasta solutie, mult mai putin costisitoare si, mai ales, mult mai sanatoasa”, a declarat primarul Mihai Chirica.