Un tren de pe ruta Dorohoi – Iasi a luat foc dimineata! Calatorii, evacuati

Un tren de pe ruta Dorohoi – Iasi a luat foc dimineata! Calatorii, evacuati

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineata, la doua vagoane ale unui tren de calatori care circula pe ruta Dorohoi-Iasi, calatorii fiind evacuati, iar pompierii intervenind pentru stingerea flacarilor.

Vizita ministeriala la Iasi
Protest al Cordunenilor la Tribunal

UPDATE

Trenul privat care circula pe relatia Dorohoi – Iasi, vineri dimineata, cand un incendiu a izbucnit la unul din automotoare si-a reluat circulatia spre Iasi, fara a avea in componenta automotorul afectat, iar traficul feroviar pe linie se desfasoara in sigurnata, informeaza CFR SA.

Potrivit unui comunicat CFR, o degajare de fum s-a produs in jurul ore 05.45 la al doilea automotor al trenului privat 14816 care circula pe relatia Dorohoi – Iasi, linie de cale ferata de
asemenea privata.

Calatorii au fost evacuati si mutati in primul automotor, pentru a se evita orice pericol. Trenul si-a reluat calatoria cu o intarziere de 53 de minute, spre Iasi, avand in compunere un singur automotor.

La ora 8.07, automotorul afectat a fost retras in statia Dorohoi, iar in acest moment circulatia feroviara pe sectia privata Dorohoi – Iasi se desfasoara in conditii de siguranta.

UPDATE

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Botosani, incendiul a fost anuntat la 112 in jurul orei 5.45, iar la fata locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri.

”Incendiul se manifesta la doua vagoane, primul era afectat mai mult iar cel de-al doilea partial. Incendiul a fost lichidat, nu exista victime. Se lucreaza pentru stabilirea pagubelor si cauzei incendiului”, a declarat Dorina Lupu, purtatorul de cuvant al ISU Botosani.

Conform sursei citate, calatorii aflati in tren – zece persoane – au fost evacuati de catre reprezentantii CFR, fara sa fie inregistrate victime.

Ea a mai spus ca incendiul a izbucnit imediat dupa plecarea trenului, inainte sa ajunga in halta Broscauti, prima de pe ruta Dorohoi-Iasi.

Pe ruta respectiva mai circula trenul Iasi-Dorohoi, Dorina Lupu precizand ca in prezent nu sunt alte trenuri blocate.