Trei spitale din Iasi vor scapa de datorii

Trei spitale din Iasi vor scapa de datorii

Primul trimestru al acestui an a fost unul foarte greu pentru sistemul sanitar iesean, in special pentru Spitalul de Psihiatrie „Socola”, Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” si Spitalul de Pneumoftziologie.

Dumitru Oprea: „Au inceput derapajele bugetare la nivelul Primariei Iasi”
Incep inscrierile la gradinita!

Acestea au acumulat datorii la furnizorii de medicamente. Ministerul Sanatatii a anuntat de curand ca va suplimenta bugetele celor trei unitati pentru a ajunge la zi cu cheltuielile. Cele mai mari datorii le are Spitalul „Socola” de 1.7 milioane lei, urmat de Spitalul „Sf. Maria” cu 1.4 milioane de lei si Spitalul de Pneumoftiziologie, 599.000 lei. Luand in calcul faptul ca plata in functie de complexitatea cazului a injumatatit valoarea bugetului, Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria“ din Iasi a intarziat plata utilitatilor si a fost nevoit sa se descurce cu un buget mult mai mic.

La Spitalul de Pneumoftiziologie, o interventie chirurgicala la nivelul toracelui era decontata de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate la valoarea de 4.400 de lei, dar prin DRG (Diagnosis Related Group), o schema de clasificare a pacientilor in functie de diagnostic, acesta a fost redus la 1.900 de lei.