Teii iesenilor, in atentia candidatilor la Presedintie

Teii iesenilor, in atentia candidatilor la Presedintie

Premierul Victor Ponta, intrebat de ce se opune PSD replantarii teilor pe pietonalul Stefan cel Mare. O scrisoare deschisa cu aceasta intrebare i-a fost adresata liderului social-democrat de catre membrii grupului de initiativa civica "Iasul iubeste teii".

Consiliul Judetean ramine fara 60 de milioane de lei
Florin Cintic, Cavaler al Frantei

In conditiile in care alti doi candidati la alegerile prezidentiale si-au aratat regretul pentru masacrarea arborilor din centrul orasului, societatea civila ieseana vrea sa stie care este si opinia aspirantului la cea mai inalta functie in stat din partea PSD.

Nemultumiti ca nu au gasit niciun pic de intelegere pe plan local, membrii grupului "Iasul iubeste teii" au decis sa apeleze la autoritatile de la nivel central.

Ei i-au trimis o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta, care este, totodata, si presedintele PSD.

“Va scriem, astfel, inclusiv in numele celor 7000 de semnatari ai petitiei initiate de noi pe aceata tema. Deoarece pana in acest moment atat primarul Gheorghe Nichita, cat ssi consilierii PSD din Consiliul Local s-au opus acestui proiect, va solicitam, in calitate de presedinte al Partidului Social-Democrat, sa oferiti dumneavoastra un raspuns onest miilor de ieseni care s au alaturat demersului nostru. Pe scurt, de ce se opune PSD replantarii teilor in Iasi, domnule prim-ministru Victor Ponta?", se arata in scrisoare deschisa a grupului "Iasului iubeste teii".

Membrii asociatiei spun ca nu se asteapta sa primeasca vreun raspuns, desi asa ar fi corect. Ei afirma insa ca nu vor lasa uitata aceasta problema.

“Spre binele domniei sale, in calitate de candidat la Presedintia Romaniei, ar trebui sa raspunda. daca nu, il; vom intreba direct la vizita sa care este planuita la Iasi in lumna octombrie, Dar speram ca macar prim- ministrul Victor Ponta, presedintele Partidului Social-Democrat sa inteleaga care este rolul societatii ivile si importanta unui dialog real real cu comunitatea si nu doar incercarea de a mima o comunciare cu societatea civila, ceea ce observam noi ca se intampla la Iasi”, a spus ecologul Alexandrina Dinga.

Pana acum, sustinere pentru replantarea la Iasi a teilor a venit din partea Monicai Macovei,  candidat la Presedintia Romaniei, dar si de la Catalin Predoiu, unul dintre liderii Aliantei Crestin-Liberale.