TANDEMUL SIMIRAD-BASESCU

TANDEMUL SIMIRAD-BASESCU

Constantin Simirad va influenta in mod evident procentul lui Traian Basescu la Iasi. Oricat de mult ar ironiza pesedistii acest lucru in aparenta, in realitate ei recunosc ca bascularea presedintelui CJ Iasi in tabara presedintelui Romaniei, e o grea lovitura pentru Gheorghe Nichita si- indirect- Mircea Geoana. Basescu se completeaza excelent cu Simirad ca imagine, desi pe fond, cei doi sunt diferiti. Dar ii apropie capacitatea de a nu fi deloc plicticosi, spontaneitatea, inteligenta cu care reusesc sa se adapteze situatiilor dificile.

Veti putea suna la un TelVerde ca sa reclamati lucrarile proaste la drumurile din judet
Atentie ce cumparati! Marfa proasta cu marci de renume prin Iasi

Chiar daca pe presedintele Traian Basescu il asteapta cateva saptamani infernale, chiar daca practic intreaga clasa politica si majoritatea mass-media ii sunt ostile, partida nu e defel jucata. Simirad a fost in anul 2000 foarte aproape de a fi invins in alegerile pentru primaria Iasilor, intrucat cvasinecunoscutul deputat pesedist (pe vremea aceea), Traian Dobre, a indraznit sa-l tina in sah o vreme, in ciuda sabotajului lui Ion Solcanu. Si totusi, Simirad a reusit in cele din urma sa castige, turul al doilea aratand un Dobre complet defazat…

Basescu are inca resurse nebanuite pentru a transa disputa in favoarea sa, desi Geoana si Antonescu ataca din toate pozitiile. E posibil ca Moldova sa decida in cele din urma numele viitorului sef al statului roman. Iar rolul lui Constantin Simirad, va fi extrem de important in aceasta privinta.

MIHAI GRIGORE