Sute de pompieri, jandarmi si politisti la concertul din Piata Palatului Culturii

Sute de pompieri, jandarmi si politisti la concertul din Piata Palatului Culturii

Autoritatile iesene vor asigura ordinea si siguranta la evenimentele din seara aceasta din Piata Palatului Culturii, mobilizand aproximativ 150 de efective.

Achizitionarea biletelor CFR se poate face prin internet, cu plata online, de ieri
Un minor beat a ajuns la spital dupa ce a cazut in nas

Incepand cu ora 19.00, echipajele de jandarmi, politisti, pompieri si politisti locali vor actiona in toata zona in care urmeaza sa soseasca spectatorii. In apropierea scenei va fi montat un dispozitiv de protectie din garduri, iar in  Piata Palatului vor asigura paza mai multe patrule de jandarmi si politisti. Intrucat autoritatile considera ca se va desfasura un eveniment de amploare, la care sunt asteptati foarte multi spectatori, circulatia auto in zona Piata Palatului va fi restrictionata incepand cu ora 17.00. Politistii Serviciului Rutier Iasi vor indruma conducatorii auto sa foloseasca rute ocolitoare pentru sectoarele de Strada Palat si Bulevardul A. Panu – intersectia cu Strada Sfantul Lazar. „Fiind anuntat un numar mare de spectatori, s-a luat masura ca zona din fata scenei, unde vor sta spectatorii, sa fie impartita in doua, formandu-se astfel un culoar de siguranta si evacuare, delimitat cu garduri metalice”, au declarat reprezentantii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iasi. Politistii din cadrul structurilor de investigatii criminale vor actiona in civil, pentru a preveni infractiunile care se comit cu violenta sau furturile din buzunare. Pe langa fortele de ordine, la fata locului vor fi prezente si echipaje medicale ale Serviciului Judetean de Ambulanta Iasi.

Jandarmii le recomanda adultilor care vor sa asiste la concert in aceasta seara impreuna cu minori, sa acorde o atentie deosebite acestora, pentru a nu-i pierde in multime. IJJ le recomanda participantilor sa solicite ori de cate ori este nevoie, sprijinul fortelor de ordine publica, fie prin contact direct, fie prin apelarea numarului unic de urgenta 112.