Suflet si spirit

Vineri, 29 octombrie 2010, are loc la Iasi schimbul de experienta al bibliotecarilor sub genericul „Ziua internationala a bibliotecilor scolare”, manifestare cuprinsa in „Calendarul activitatilor bibliotecilor scolare” pentru anul scolar 2010 - 2011.

Somerii ieseni pot pleca la munca in Norvegia.
Viceprimarul Grigore (PD-L): Daca ii acceptam pe Nani sau Butuca, facem rabat de la moralitate

Activitatea metodica, desfasurata in cadrul parteneriatului incheiat de bibliotecarii ieseni cu unitati de invatamant preuniversitar din judetele Suceava si Neamt, va consta in organizarea, la Colegiul National din Iasi, a seminarului cu tema „Prelucrarea informatiei in formatul bibliografic MARC 21”, prezentarea volumului „ISISMARC – ghid de prelucrare a resurselor informationale” de Nicoleta Marinescu si Marinela Covaci si vizitarea expozitiei de carte veche „Valori bibliofile” la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Vasile cel Mare”.

Schimbul de experienta vizeaza atat diseminarea informatiilor privind conceptele moderne de biblioteconomie, cat si promovarea de strategii noi in sustinerea imaginii si rolului bibliotecii scolare.

Programul manifestarilor, la care vor participa peste patruzeci de bibliotecari scolari, se va incheia cu… o „Scurta lectie de coregrafie” oferita de elevii Colegiului National de Arta „Octav Bancila” si vizitarea Gradinii Botanice din Iasi.

A.S.