Studentii vor sa discute cu ministrul Educatiei problemele din invatamantul superior

La intalnirea cu ministrul de resort, studentii doresc sa fie dezbatute subiecte printre care perspectivele privind adoptarea Legii Educatiei, Agentia de Credite pentru Studenti, situatia programelor de studiu autorizate anul trecut, situatia studentilor doctoranzi

Turnatorul Nichita instiga la haz
Spital Regional de Urgente sau cladiri de birouri pe terenul de la Moara de Vant?

din Romania, activitatea structurilor fostului Minister al Tineretului si Sportului, precum si situatia bugetului pe 2010, propus de guvern. Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a anuntat ca i-a cerut ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, o intalnire in care sa discute despre problemele invatamantului superior, potrivit unui comunicat. „Speram ca domnul ministru Funeriu sa isi faca timp pentru noi, studentii, in urmatoarele doua saptamani. Dorim o colaborare cat mai buna in ceea ce priveste organizarea agentiei de credite, in ceea ce priveste proiectul de lege al educatiei.

Ne dorim ca situatia programelor de masterat acreditate in mod abuziv de minister sa isi gaseasca o rezolvare rapida si eficienta, iar doctoranzii sa isi primeasca veniturile restante. Ca reprezentanti ai tinerilor romani, dorim si implicarea ANOSR in decizii ce privesc acest segment al populatiei”, a spus presedintele ANOSR, Cezar Mihai Haj. Prima intalnire a noului ministru al Educatiei cu partenerii din domeniu a fost cea cu reprezentantii sindicatelor, care a avut loc pe 5 ianuarie si va fi urmata de o alta, programata pe 12 ianuarie. A.S.