Strategia culturala a Iasului pe urmatorii zece ani, aprobata in sedinta CL de marti

Strategia culturala a Iasului pe urmatorii zece ani va fi aprobata maine in sedinta ordinara de catre consilierii locali. Executivul Primariei a realizat in acest sens un proiect de hotarare.

Se lanseaza proiectul care va schimba comunitatea locala!
O parte din banii de pe TVA vor fi returnati

„Pentru a putea intocmi dosarul de candidatura pentru titlul de capitala europeana a culturii s-a ajuns la concluzia ca este necesara elaborarea unei strategii culturale cadru a municipiului pana in anul 2025. Necesitatea elaborarii acestei strategii pana la o data ulterioara anului de candidatura este data de obligativitatea asigurarii unei sustenabilitati a programului cultural propus pe o perioda de 5 ani”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de hotarare.

Strategia culturala a fost prezentata in luna februarie de catre vicepresedintele Fundatiei Iasi – Capitala Culturala Europeana (FICCE) Florin Cintic. Fata de documentul prezentat public, atunci nu au fost aduse modificari importante de continut.

O alta decizie pe care o vor adopta consilierii consta in numirea lui Cintic in functia de director artistic al FICCE, pozitie din care va coordona o echipa de minimum cinci experti care va intocmi dosarul de candidatura in perioada iulie – septembrie 2015. „Ca director artistic, domnul Florin Cintic va coordona programul cultural si echipa de implementare a acestuia in anul 2021”, au aratat specialistii Primariei.

Printr-o astfel de numire, municipalitatea indeplineste primul criteriu de evaluare a oraselor-candidat, si anume cel referitor la „cooperarea adecvata intre autoritatile locale si structura de punere in aplicare, inclusiv echipa artistica”.