Start in campania de vaccinare impotriva gripei

Start in campania de vaccinare impotriva gripei

 Astazi incepe campania de vaccinare impotriva gripei sezoniere. 64.500 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Iasi. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi spun ca, incepand de astazi, medicii de familie se pot prezenta la sediul Directiei pentru a ridica dozele de vaccin.

Olimpicii ieseni, printre cei mai buni din tara la Geografie. Cine sunt ei
Hotii care au dat o spargere de miliarde la magazinul Altex de la ERA Park au fost prinsi

DSP a distribuit doze si in spitale. Campania de imunizare incepe astazi, 1 noiembrie, si se incheie la sfarsitul lunii februarie 2011. Beneficiaza de vaccinuri gratuite persoanele peste 65 de ani, cele cu boli cronice, copiii institutionalizati, cadrele medicale, femeile insarcinate.

Pentru a se vaccina, romanii trebuie sa apeleze la medicul de familie. In acest an, Ministerul Sanatatii are in plan utilizarea unui numar de 1.300.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a romanilor cu risc ridicat de imbolnavire. Medicii reamintesc ca pastrarea regulilor de igiena personala, in special spalatul pe maini cu apa si sapun, reprezinta una din metodele cele mai eficiente de prevenire a imbolnavirilor. S.C.