Speranta moare ultima

Daca majoritatea iesenilor sunt fericiti ca am scapat de geruri, cei fara locuinta sunt cu lacrimi in ochi pentru ca isi vor pierde adapostul de deasupra capului. 52 de persoane au fost luate de pe strazi si aduse la Spitalul de Psihiatrie

12 firme se bat pentru modernizarea drumului Iasi-Botosani
Inima tricolora de Dragobete in Piata Unirii

Socola pe parcusul zilelor geroase. Au avut caldura, trei mese calde pe zi si un pat pe care sa se odihneasca. Pentru ei faptul ca temperaturile sunt in crestere ii intristeaza pentru ca se vor reintoarce pe strazi.

Pe perioada gerurilor, toate locurile libere din Spitalul de Psihiatrie „Socola” au fost completate cu persoane care reprezinta cazuri sociale.Daca protocolul incheiat intre Directia de Sanatate Publica si Spitalul Socola prevedea 40 de locuri, managerul a facut loc pentru 50 de persoane.

„In cursul acestui an s-a facut acest protocol in care noi am pus la dispozitie capacitatea libera a spitalului resprectiv, 35-40 de locuri pentru astfel de persoane. Pana la urma am ajuns la 50 -52 nu mai stiu cu exactitate. Cert este ca am reusit sa-i cazam si Directia de Sanatate Publica in ultimele zile probabil ca dirijeaza astfel de pacienti in alte parti pentru ca la noi, deci noi am anuntat ca suntem la capacitate.”, a declarat prof.dr. Calin Scripcaru, manager Spitalul de Psihiatrie „Socola”. Odata cu incalzirea vremii, foarte multe dintre cele 50 de persoane isi vor pierde patul si mancarea calda si se vor reintoarce pe strazi. Cei care au fost depistati de medicii de la Socola cu tulburari psihice vor ramane internati. S.C.