Spectacole, concerte si targuri la cea de-a XXVI-a editie a Sarbatorilor Iasului, incepand cu 9 octombrie

Cea de-a XXVI-a editie a Sarbatorilor Iasului, care se va desfasura in perioada 9 – 15 octombrie, va aduce sute de mii de pelerini in capitala Moldove

Mii de pelerini sunt deja la coada pentru a se inchina la Sfanta Parascheva
S-a aflat cine canta de Zilele Iasului in fata Palatului, dar si in alte cartiere

Cea de-a XXVI-a editie a Sarbatorilor Iasului, care se va desfasura in perioada 9 – 15 octombrie, va aduce sute de mii de pelerini in capitala Moldovei.

Peste 20.000 de tineri sunt asteptati sa vina in Piata Palatului Culturii, acolo unde in seara zilei de 15 octombrie la Iasi vor concerta Carla’s Dreams, What’s Up si Alina Eremia. Ca in fiecare an, spectacolul va fi urmat de un foc de artificii.

Tot in cadrul „Sarbatorilor Iasului” pe 12 si 13 octombrie se vor desfasura spectacole folclorice in cartierele Alexandru cel Bun si Nicolina sustinute de artisti precum Alexandru Bradatan, Olimpia Nistor, Stefan Pintilie, Laura Lavric, Stefan Deaconita, Maria Costioaia, Vasilica Tataru, Claudia Martinica, Beatrice Duca si Nina Cuciuc.

In aceasta saptamana vor fi organizate si targurile traditionale. Sarbatoarea Vinului va fi la Hala Centrala, Targul de Blanuri pe strada strada Costache Negri si Targul Mestesugarilor pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant. Anul acesta au fost emise 103 avize, 48 dintre acestea fiind pentru comerciantii de haine, 32 pentru artizanat si 23 pentru alimentatie publica. In cadrul „Sarbatorilor Iasului”, sase producatori din judet vor lua parte la Sarbatoarea Vinului, care se va desfasura in zona Hala Centrala.

Intrucat pe 14 octombrie se praznuieste hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, la Mitropolia Moldovei si Bucovinei sunt asteptati sa ajunga cateva sute de mii de pelerini.

Potrivit reprezentantilor municipalitatii, zona Splai Bahlui va fi folosita pentru parcarea autovehiculelor si autocarelor pelerinilor care vor veni in aceasta saptamana la Iasi pentru a se inchina la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, cu prilejul praznuirii hramului acesteia.

Potrivit reprezentantilor Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, marti, 10 octombrie, la ora 6.00, va avea loc scoaterea moastelor Sfintei Cuvioasei Parascheva, iar joi, 12 octombrie, de la ora 19.00, va fi organizat pelerinajul ‘Calea Sfintilor’, pe traseul Mitropolie — bulevardul Stefan cel Mare si Sfant — strada I. C. Bratianu — strada Cuza Voda — strada Armeana — strada Costache Negri — Biserica Sfintii Trei Ierarhi — bulevardul Stefan cel Mare si Sfant — Mitropolie.

Mitropolia si Primaria Iasi vor asigura ceai pentru pelerini. De asemenea, mai multi agenti economici au anuntat ca vor sa ofere produse alimentare.

Pe toata perioada sarbatorilor, fortele de ordine vor mobiliza peste 1.000 de politisti si jandarmi.