Simpozion National ”Rolul familiei in educatia multiculturala”

Simpozion National ”Rolul familiei in educatia multiculturala”

 Studenti, profesori, psihologi si cercetatori s-au intalnit ieri la Universitatea ”Petre Andrei” din Iasi pentru a dezbate ”Rolul familiei in educatia multiculturala”.

O adolescenta a ajuns la spital din cauza etnobotanicelor
Plombarea drumurilor din judet, dezbatuta marti de consilierii judeteni

In deschiderea lucrarilor Simpozionului National, Rectorul UPA a emotionat publicul dand citire epistolei prin care Petre Andrei isi lua ”un scurt si un definitiv adio”. ”Pentru ca astazi discutiile se vor centra in jurul familiei, am ales sa va citesc, si e prima data cand fac acest lucru in public, randurile scrise de mentorul acestei universitati, Petre Andrei, in ultimile sale clipe de viata. Scrisoarea pe care fiul sau, Petru Andrei, mi-a incredintat-o, este dedicata sotiei si copiilor sai ”, a explicat Prof.univ.dr. Doru Tompea. Profund impresionat de deschiderea emotionanta a lucrarilor Simpozionului, Academicianul Constantin Romanescu a vorbit audientei despre personalitatea marelui savant. ”Pentru mine Petre Andrei a fost un om mare, modelul ideal al romanului. Cred sincer ca monografia lui Petre Andrei ramane scrisa in sufletul multor generatii, la fel cum consider ca aceasta universitate poarta numele cel mai frumos dintre toate universitatile romanesti”, a spus cunoscutul psihiatru. Invitata la eveniment, Lidia Andronache, directorul Casei Corpului Didactic, a subliniat importanta unei ”familii sanatoase din care sa plece valorile pe care scoala sa le sadeasca”. ”Tema e una draga mie pentru ca si rolul meu la ISJ este de a promova multiculturalitatea”, a spus inspector Elena Motas, reprezentant al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi. ”Cred ca tema aleasa de noi este una care v-a trezit interesul si ma bucur ca ati ales sa participati la acest simpozion, care face parte dintr-un lung sir de evenimente pe care UPA le-a gazduit in acest an”, a spus Prof.univ.dr. Mariana Caluschi, Decanul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei.

Pe langa specialistii romani, la Simozion au prezentat lucrari stiintifice si 20 de invitati din Republica Moldova. A.S.