Simirad asteapta scuze publice din partea lui Dan Carlan

Simirad asteapta scuze publice din partea lui Dan Carlan

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad (PSD) sustine ca inca mai asteapta scuzele publice din partea liderului local al PD-L Dan Carlan, dupa ce a fost acuzat, in campania electorala, de colaborare cu Securitatea.
Social democratul Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, sustine ca nu il va ierta niciodata pe presedintele PD-L Iasi, Dan Carlan (nou numit in functia de secretar de stat la Ministerul Mediului) pentru ca, la sfarsitul campaniei electorale pentru alegerile locale, l-a acuzat, la fel ca pe primarul Gheorghe Nichita, ca a colaborat cu Securitate.
Desi a trecut mai mult de jumatate de an, timp in care a si

PNL Iasi a pierdut controlul in judet. Inca cinci primari liberali au migrat la PSD
Angajatii Postei au iesit in strada

deschis proces impotriva lui Dan Carlan, Simirad mai asteapta, inca, public scuze de la acesta.
‘Ca sa ierti pe cineva, trebuie sa isi ceara scuze public, iar el nu a facut asa ceva. Nu pot sa uit cat a suferit sotia mea, cat a plans ea pentru acest lucru, numai eu stiu. In viata sunt lucruri peste care treci si lucruri peste care nu treci’, a spus Simirad.
Carlan nu a putut fi contactat telefonic, pentru a-si exprima opiniile.
Pe 29 mai, Dan Carlan a afirmat ca atat fostul ambasador al Romaniei in Cuba, Constantin Simirad, cat si Gheorghe Nichita, pe atunci candidati PSD la CJ si Primaria Iasi, au dat declaratii false privind colaborarea cu Securitatea.
  ‘(…) Sub numele conspirativ ‘Mihai’, Gheorghe Nichita a fost informator al Securitatii, cu angajament scris, cu note informative si cu state de plata prin care a incasat bani pentru notele informative furnizate Securitatii (…)Constantin Simirad, figureaza intr-un dosar de retea al fostei Securitati, fiind custode al unei case conspirative. Din acest motiv, in anul 2006, Constantin Simirad a fost comunicat autoritatilor romane, de catre autoritatile SUA, pe lista diplomatilor carora li se interzice dreptul de acces la informatii clasificate NATO. Ca urmare a acestei cerinte NATO, in acelasi an, Ministerul Afacerilor Externe a initiat rechemarea de la post a ambasadorului in Cuba, inainte de incheierea mandatului’, a afirmat la acea vreme Dan Carlan.