Sefii asociatiilor de proprietari, amendati in urma controalelor

Sefii asociatiilor de proprietari, amendati in urma controalelor

Tot mai multe nereguli din interiorul asociatiilor de proprietari si locatari sunt scoase la iveala dupa controalele facute in ultima perioada de inspectorii din cadrul Serviciul Asociatii de Proprietari al municipalitatii iesene.

Campanie de reciclare a deseurilor electrice la Iasi
Peste 20.000 de pensionari din Iasi primesc, incepand de astazi, TICHETELE DE PASTI

Motivele cele mai intalnite sunt intocmirea ilegala a listelor de plata, impartirea cheltuielilor cu incalzirea fara sa se tina cont de prevederile legale, dar si lipsa semnaturilor pe listele de plata in cazul cenzorilor, presedintilor sau a administratorilor.

Spre exemplu, sefii Asociatiei de proprietari Bloc 510 din strada Luca Arbore, adica administratorul si presedintele asociatiei, au fos amendati fiecare cu cate 500 de lei pentru ca au impartit ilegal cheltuielile de intretinere. Cea mai mare amenda a fost data presedintelui de la PT 21 Tatarasi, adica 2.500 de lei, pentru ca nu a facut adunarea generala si nu a angajat un administrator. Nereguli grave au fost descoperite si la Asociatia de proprietari 1A din Moara de Foc. Aici, trei persoane din conducere, adica vicepresedintele si doi membri ai Comitetului Executiv au fost amendati fiecare cu cate 500 de lei pentru ca nu au calculat corect cheltuielile pe lista de intretinere. Sanctiuni de 500 de lei au fost date si in cazul asociatiei  PT8 CUG, acolo unde presedintele si administratorul nu au respectat prevederile legale, atunci cand au intocmit facturile la incalzire. Oficialii Serviciul Asociatii de Proprietari au anuntat chiar ca trei administratori vor ramane fara atestat profesional din cauza neregulilor gasite in gestiune.